Deal News Online

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μέτρα χωρίς δεύτερη κουβέντα".

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο εν όψει για την Ελλάδα, όπως άφησαν να διαφανεί στις προχθεσινές δηλώσεις τους στην Ευρωβουλή ο επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σερβάς Ντερούζ και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην τρόικα Κλάους Μαζούχ".

 

ΕΘΝΟΣ: "Τελευταία ευκαιρία για πρόωρη σύνταξη".

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εργαζόμενοι στο Δημόσιο, που έχουν συμπληρώσει 25ετία μέχρι το 2012, εξασφαλίζουν πρόωρη σύνταξη από την ηλικία των 55 μέχρι των 60 χρόνων. Συνυπολογίζεται και η προηγούμενη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα. Αναγνωρίζονται και πλασματικά χρόνια".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πανέλληνες: Ερχεται η «στέψη» του αυτοκράτορα στην Κωνσταντινούπολη!".

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η πρώτη «στέψη» στον Μυστρά ήταν μόνο η αρχή... Πίστη και Εξέγερση, αυτό είναι το σύνθημα των Πανελλήνων του Μυστρά προς τον Ελληνικό Λαό! Ολα τα άλλα είναι έωλες κατηγορίες εναντίον τους...".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανατροπή στη διαδοχική ασφάλιση".

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "περισσότεροι από 200.000 ασφαλισμένοι, που μεταφέρθηκαν από τον ΟΑΕΕ στο ΙΚΑ, εγκλωβίζονται σε υψηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Στο «κόκκινο» οι μητέρες ανηλίκων. Κριτήριο για θεμελίωση σύνταξης δεν θα αποτελεί ο συνολικός χρόνος ασφάλισης σε δύο ή περισσότερα Ταμεία, αλλά το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις του «τελευταίου» Ταμείου".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Διώχνουν 3.875 από 10 υπουργεία".

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην αγχόνη της διαθεσιμότητας 3.875 υπάλληλοι από 10 υπουργεία, τέσσερις Γραμματείες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και τον ΕΟΤ και τρια Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Οι λίστες με τα ονόματα των υπαλλήλων είναι έτοιμες και θα παραδοθούν στην τρόικα την Παρασκευή, συμπληρώνοντας το πρώτο κύμα των 12.500 «διαθέσιμων» υπαλλήλων, από τους οποίους περίπου οι μισοί θα απολυθούν".

 

ΕΣΤΙΑ: "«Ετερόβιοι» οι Ελληνες πολίτες".

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προ 92 ετών, την 21η Οκτωβρίου 1921, η «Εστία» είχε δημοσιεύσει ένα συγκλονιστικό άρθρο του τότε συνεργάτου της, μεγάλου λογοτέχνη, ποιητή και δημοσιογράφου Ζαχαρία Παπαντωνίου. Το άρθρο περιέγραφε την νοοτροπία των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι περιμένουν τα πάντα από το κράτος".

 

Η ΑΥΓΗ: "Ψαλίδι 3 δισ. στα ταμεία με κυβερνητική υπογραφή".

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δραματικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό μέχρι το τέλος του έτους, που ουσιαστικά ισοδυναμούν με νέο συνταξιοδοτικό πλαίσιο, επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και θα τεθούν στο τραπέζι της αυριανής συνάντησης με την τρόικα".

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ξεσπίτωμα!".

 

Η εφημερίδα υποστηρίζει "βραδυφλεγή βόμβα για τα νοικοκυριά συνθέτουν οι αβάσταχτοι φόροι στα ακίνητα, η επικείμενη άρση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς καθώς και οι εξώσεις λόγω μη καταβολής ενοικίων που έχουν αυξηθεί κατά 30% τα τελευταία δύο χρόνια".

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στον αέρα ο φόρος ακινήτων".

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στον αέρα παραμένει ο ενιαίος φόρος ακινήτων, καθώς η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ απέβη άκαρπη, ενώ αντιδράσεις συνεχίζουν να υφίστανται και στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας".

 

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η κακοκαιρία «έπνιξε» τα συλλαλητήρια".

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέκρωσαν οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, λόγω της γενικής πανελλαδικής απεργίας που είχαν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενες για την πολιτική που επιβάλλουν τα Μνημόνια και συγκεκριμένα τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα υπαλλήλων, τα φορολογικά μέτρα και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό".

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δική τους δύναμη".

 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αυτό το μήνυμα αναδείχθηκε μέσα από τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκαν χτες σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν δυνάμεις και δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της ανασύνταξης του κινήματος".

 

ΤΑ ΝΕΑ: "Κατασχέσεις ΦΠΑ για τα χρέη στο ΙΚΑ".

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα πρώτα 2,5 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του ΙΚΑ στέλνει τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά την ενεργοποίηση της διασταύρωσης επιχειρήσεων που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές και την ίδια ώρα δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ".

 

Kontranews: "Να αφήσουν τα κόλπα οι τράπεζες και να ρίξουν χρήμα στην αγορά".

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "158 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες. Το 2009 οι καταθέσεις ήταν 237 δισ.! Επειδή οι τράπεζες φέρουν τεράστια ευθύνη για την κρίση, πρέπει να βρουν τρόπο και να αρχίσουν γρήγορα να δίνουν δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαφορετικά θα βουλιάξει η χώρα και οι ίδιες οι τράπεζες θα κλείσουν".

 

NEWSBOMB: "Εχει iPhone; Είσαι παγιδευμένος".

 

Η εφημερίδα γράφει "μία απίστευτη ταλαιπωρία ενός καταναλωτή που αγόρασε κινητό i-phοne 5 καταδεικνύει ότι οι πολίτες πέφτουν θύματα από τις δαιδαλώδεις πολιτικές after sales service των μεγάλων εταιρειών που κινούνται γύρω από τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας".

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Φθηνή θέρμανση μετά πολλών εμποδίων".

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κρίσιμο διήμερο".

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "να επισπευσθούν και να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προκειμένου να μη διαταραχθεί περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία και δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά, αποφάσισαν χθες οι Αντ. Σαμαράς και Ευάγγ. Βενιζέλος, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα το διαπραγματευτικό πλαίσιο της κυβέρνησης που συμπυκνώνεται στη μη αποδοχή νέων οριζόντιων μέτρων, ενώ επιβεβαίωσαν την απόφασή τους για την εκκαθάριση εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διαφορές σε πέντε μέτωπα για συμφωνία με την τρόικα".

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πέντε καυτά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ η κυβέρνηση επιλέγει «ελληνική λύση» για τις αμυντικές βιομηχανίες, παρά τις συστάσεις των ελεγκτών".


Media

DEAL NEWS: H EΓΚΥΡΗ - EΠIXEIPHMATIKH KAI ΠOΛITIKH EΦHMEPIΔA

DEAL NEWS: H EΓΚΥΡΗ - EΠIXEIPHMATIKH KAI ΠOΛITIKH…

*** Pεπορτάζ, γεγονότα, παρασκήνιο, αποκαλύψεις ***   - TA KAMΠANAKIA ΓIA THN OIKONOMIA ΣE 7 «METΩΠA» • Tο...

Τεχνολογία

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΣΤΑΤ και Ελληνικού Γραφείου Γεωπαρατήρησης

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΣΤΑΤ και Ελληνικού Γραφείου Γεωπαρατήρησης

Με σκοπό την αξιοποίηση δεδομένων γεωπαρατήρησης, για στατιστικούς σκοπούς, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας...

Περιβάλλον

Αγγλία: Γνωμοδότηση ρύπανσης βυθισμένου ελληνικού τάνκερ προ 40ετίας

Αγγλία: Γνωμοδότηση ρύπανσης βυθισμένου ελληνικού τάνκερ προ 40ετίας

Ότι δεν αποτελεί σοβαρή περιβαλλοντική απειλή το πετρέλαιο που ξεβράστηκε σε μια παραλία της ανατολικής Αγγλίας ως αποτέλεσμα της βύθισης ενός...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.