Οι Ευρωπαίοι σκέφτονται το κόστος κινητών στα ταξίδια τους

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων σκέφτονται το κόστος όταν χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο κατά τα ταξίδια τους στην ΕΕ, όπως προκύπτει από έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 72% των ταξιδιωτών εξακολουθούν να χρησιμοποιούν περιορισμένα τις κλήσεις περιαγωγής λόγω υψηλών τελών, έστω και αν οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι οι τιμές έχουν μειωθεί από το 2006, ενώ μόνο το 19% όσων χρησιμοποιούν υπηρεσίες Διαδικτύου στα κινητά τους τηλέφωνα όταν βρίσκονται στο εξωτερικό θεωρούν ότι το κόστος της περιαγωγής για δεδομένα (πλοήγηση στο Διαδίκτυο, τηλε-ταχυδρομείο) είναι εύλογο.

 

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι στον ευρωπαϊκό πληθυσμό συνυπάρχουν διαφορετικές συνήθειες, λόγου χάρη:

 

- Συχνότερα οι άνδρες πραγματοποιούν φωνητικές κλήσεις (57%), ενώ οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να στέλνουν κειμενικά μηνύματα (56%).

 

- Το 88% των Κυπρίων χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον υπηρεσίες φωνής, πράγμα που συμβαίνει μόνο για το 44% των Βρετανών ταξιδιωτών.

 

- Το 81% της περιαγωγής Ιρλανδών χρηστών κινητού στην ΕΕ προτιμά τα κειμενικά μηνύματα, πράγμα που συμβαίνει μόνο για το 24% των Πορτογάλων.

 

- Το 32% των Βουλγάρων δεν χρησιμοποιούν καθόλου τα κινητά τους τηλέφωνα στο εξωτερικό.

 

- Όπως φαίνεται, οι νέοι χρησιμοποιούν τώρα πολύ περισσότερο τις υπηρεσίες περιαγωγής σε σύγκριση με το έτος 2008 (με φωνητικές κλήσεις: +43% -λήψη κλήσεων: +42% και αποστολή κειμενικών μηνυμάτων: +51%).

 

- Το 30% των συνταξιούχων και το 15% ατόμων ηλικίας 25-39 ετών δεν χρησιμοποιούν καθόλου τα κινητά τους τηλέφωνα στο εξωτερικό.

 

Εξάλλου, μεταξύ των ατόμων που ταξιδεύουν συχνά, το 61% γνωρίζουν ότι οι τιμές της περιαγωγής μειώθηκαν μετά την παρέμβαση της ΕΕ. Όμως, η μεταβολή της συμπεριφοράς των καταναλωτών δεν κινήθηκε καθόλου προς τη θετική κατεύθυνση:

 

- Περίπου ένας στους πέντε χρήστες κινητού μείωσαν τη χρήση υπηρεσιών περιαγωγής κατά την τελευταία τετραετία. Αυτό οφείλεται στην αντίληψή τους όσον αφορά το κόστος.

 

- Το 72% των χρηστών κινητού εξακολουθούν να περιορίζουν τις φωνητικές κλήσεις τους από κινητό στο εξωτερικό, επειδή ανησυχούν για το κόστος.

 

- Το 81% των Σουηδών, το 72% των Ιταλών και το 57% των Ελλήνων χρησιμοποιούν λιγότερο φωνητικές υπηρεσίες περιαγωγής επειδή τους απασχολεί το κόστος.

 

Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι οι υπηρεσίες περιαγωγής για δεδομένα -όπως η πλοήγηση σε ιστότοπους ή η καταφόρτωση (download) δεδομένων- άρχισαν να χρησιμοποιούνται ευρύτερα, καθώς τις επέλεξε το 10% των συνδρομητών.

 

- Το 17% των Λιθουανών και το 15% των Ισπανών δηλώνουν ότι η περιαγωγή για δεδομένα είναι η υπηρεσία που προτιμούν περισσότερο στο εξωτερικό, ενώ μόνο το 2% των Ούγγρων και το 4% των Γερμανών χρησιμοποιούν ευρύτατα αυτό το μέσο.

 

- Οι νέοι χρησιμοποιούν συχνότερα περιαγωγή για δεδομένα. Το 15% των ατόμων ηλικίας 15-24 ετών προτιμούν την πλοήγηση στο κινητό τους στο εξωτερικό σε σύγκριση με 6% για άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών.


protoselida

World Business

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Πάνω από 10% ενισχύθηκε η μετοχή της Netflix μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.