Σύσκεψη για περιβαλλοντικά έργα στο δήμο Χανίων

Η περιβαλλοντική αξιοποίηση των πηγών της Αγυιάς, η προώθηση του έργου του ποδηλατόδρομου στην περιοχή, καθώς και η αποκατάσταση του υγροβιότοπου στην εκβολή του ποταμού Μορώνη στην περιοχή της Σούδας, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στο Δήμο Χανίων.

 

Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αθανάσιος Καρούντζος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης ΠΕΧΩ, Κατερίνα Τσουκαλά, ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος "Προστασία των νησιωτικών υγροτόπων της Ελλάδας" της WWF Ελλάς, Καλούστ Παραγκαμιάν, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης Μάρκος Πατρελάκης, ο τεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης , Κώστας Στεργιάννης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία και αξιοποίηση όλου του επιστημονικού δυναμικού των Χανίων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος της διαχείρισης των υδατικών πόρων του νέου Δήμου και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επίσης, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή υιοθετεί απόλυτα τις προτάσεις για αξιοποίηση της λίμνης της Αγυιάς και για τον υγροβιότοπο Μορώνη, έργα στα οποία φορέας υλοποίησης θα είναι ο Δήμος Χανίων.

 

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αθανάσιος Καρούντζος, τόνισε ότι αναφορικά με το έργο της διαμόρφωσης της λίμνης της Αγυιάς και του Ποδηλατόδρομου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση στο Ηράκλειο, στην οποία θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και ο ΟΑΔΥΚ. Μάλιστα, ο κ. Καρούντζος υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να επισπευστούν εν όψει της άφιξης στην Κρήτη της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τϊνας Μπιρμπίλη.

 

Αναφορικά με τον υγροβιότοπο Μορώνη ο κ. Καρούντζος ζήτησε να παρακολουθείται στενά το ζήτημα, ενώ όπως είπε η μελέτη εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός περίπου τριών μηνών.

 

Στις ενέργειες, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, στον εν λόγω υγροβιότοπο αναφέρθηκε από την πλευρά του ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος "Προστασία των νησιωτικών υγροτόπων της Ελλάδας" της WWF Ελλάς, Καλούστ Παραγκαμιάν. "Θα αποτελέσει μελλοντικά ένα πνεύμονα πρασίνου και ζωής για όλους τους Χανιώτες", επεσήμανε ο κ. Παραγκαμιάν, τονίζοντας ότι η WWF Ελλάς στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προστασίας και διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος διερευνάται από τις αμερικανικές αρχές η Deutsche Bank

Για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος διερευνάται από τις αμερικανικές…

Για πιθανές παραβιάσεις της συμμόρφωσης με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηρίοτητες διερευνάται η Deutsche...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Μαυρίκης

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Μαυρίκης

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Πανιωνίου και το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην είδηση ότι...

Τεχνολογία

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών αεροσκαφών

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών…

Αντιγράφοντας την φύση, οι μηχανικοί της Airbus προχώρησαν σε δοκιμές πτήσης ενός μοντέλου αεροπλάνου που...

Περιβάλλον

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ Σου

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ…

Παρέμβαση εισαγγελέα υπάρχει πλέον στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.