Ο Γ. Κασιμάτης για το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο

"Εάν το ίδιο το κράτος ήθελε να πατάξει τη φοροδιαφυγή θα το είχε κάνει, απλά για μία ακόμη φορά δεν θέλει να πειράξει τα κακώς κείμενα''. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γ. Κασιμάτης, με αφορμή την προώθηση στο υπουργικό συμβούλιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου από το υπουργείο Οικονομικών.

 

Αναλυτικότερα, ο κ. Κασιμάτης επισημαίνει: "Πρόκειται για το 7ο φορολογικό νομοσχέδιο μέσα σε 18 μήνες και δεν γνωρίζουμε πόσα ακόμα θα ακολουθήσουν. Στοχοποιούνται για ακόμη μια φορά οι ελεύθεροι επαγγελματίες ως ύποπτοι φοροδιαφυγής, παραβλέποντας το γεγονός ότι η πλειονότητα από αυτούς είναι απολύτως συνεπείς ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι υγιείς επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη, αποδίδουν σταθερά τους φόρους που τους αναλογούν. Φυσικά, οι εξαιρέσεις υπάρχουν και όλοι εμείς είμαστε απέναντί τους.

 

Φαίνεται όμως ξεκάθαρα, μέσα από τις διατάξεις και του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ότι οι ίδιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο. Εάν το κράτος ήθελε να πατάξει την φοροδιαφυγή θα το είχε κάνει. Απλά για μία ακόμη φορά δεν θέλει να πειράξει τα κακώς κείμενα και να στραφεί ενάντια στους κλάδους εκείνους που συστηματικά φοροδιαφεύγουν και είναι υπεύθυνοι για το ότι το ύψος της φοροδιαφυγής ξεπερνά πλέον τα 20δις. ευρώ. Απευθύνω το ερώτημα στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών: Θέλει να πατάξει την φοροδιαφυγή; Θέλει να συλλάβει όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν όλα αυτά τα χρόνια; Εάν ναι τότε μπορεί να το κάνει, εδώ και τώρα."


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.