Ο Γ. Κασιμάτης για το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο

"Εάν το ίδιο το κράτος ήθελε να πατάξει τη φοροδιαφυγή θα το είχε κάνει, απλά για μία ακόμη φορά δεν θέλει να πειράξει τα κακώς κείμενα''. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γ. Κασιμάτης, με αφορμή την προώθηση στο υπουργικό συμβούλιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου από το υπουργείο Οικονομικών.

 

Αναλυτικότερα, ο κ. Κασιμάτης επισημαίνει: "Πρόκειται για το 7ο φορολογικό νομοσχέδιο μέσα σε 18 μήνες και δεν γνωρίζουμε πόσα ακόμα θα ακολουθήσουν. Στοχοποιούνται για ακόμη μια φορά οι ελεύθεροι επαγγελματίες ως ύποπτοι φοροδιαφυγής, παραβλέποντας το γεγονός ότι η πλειονότητα από αυτούς είναι απολύτως συνεπείς ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι υγιείς επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη, αποδίδουν σταθερά τους φόρους που τους αναλογούν. Φυσικά, οι εξαιρέσεις υπάρχουν και όλοι εμείς είμαστε απέναντί τους.

 

Φαίνεται όμως ξεκάθαρα, μέσα από τις διατάξεις και του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ότι οι ίδιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο. Εάν το κράτος ήθελε να πατάξει την φοροδιαφυγή θα το είχε κάνει. Απλά για μία ακόμη φορά δεν θέλει να πειράξει τα κακώς κείμενα και να στραφεί ενάντια στους κλάδους εκείνους που συστηματικά φοροδιαφεύγουν και είναι υπεύθυνοι για το ότι το ύψος της φοροδιαφυγής ξεπερνά πλέον τα 20δις. ευρώ. Απευθύνω το ερώτημα στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών: Θέλει να πατάξει την φοροδιαφυγή; Θέλει να συλλάβει όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν όλα αυτά τα χρόνια; Εάν ναι τότε μπορεί να το κάνει, εδώ και τώρα."


protoselida

World Business

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα της Τουρκίας

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή…

Το «πρώτο μπετόν» σχεδιάζει να ρίξει στα στα θεμέλια των εγκαταστάσεων του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα...

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.