Τέλος του 2011 οι γεωτρήσεις στο "οικόπεδο 12"

Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Αντώνης Πασχαλίδης ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2011 ή το αργότερο αρχές του 2012 αρχίζουν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο "12" της Κύπρου για εντοπισμό φυσικού αερίου και πετρελαίου.

 

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση του Κύπριου υπουργού με κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy.

 

Όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός "πρόθεση είναι σε συνεργασία με την εταιρεία Noble Energy, με την οποία είχε υπογραφεί συμφωνία συνεκμετάλλευσης του οικοπέδου "12" από τον Οκτώβριο του 2008, να προχωρήσει η εξόρυξη του φυσικού αερίου τέλος του χρόνου ή αρχές του 2012".

 

Σε τρεις μήνες, αφότου ξεκινήσει δουλειά το τρυπάνι "θα γνωρίζουμε αν υπάρχει φυσικό αέριο και σε ποιες ποσότητες" εξήγησε ο κ. Πασχαλίδης, σημειώνοντας ότι "εν συνεχεία θα συνεχιστεί η εξόρυξη για να διαφανούν και οι ποσότητες πετρελαίου".

 

Ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και στοιχεία το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι πολύ καλό , αλλά απέφυγε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

 

Ο διευθυντής αμερικανικής εταιρείας Κρις Κένταλ δήλωσε ότι η Noble Energy θα επεκτείνει τα γραφεία της και στην Κύπρο με στόχο να προωθήσει τάχιστα τις εργασίες.

 

Αύριο ο πρόεδρος Χριστόφιας θα ενημερωθεί από τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες για τους σχεδιασμούς τους στην περιοχή και ειδικά για το οικόπεδο "12" και ακολούθως, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.


protoselida

Secret Money

 Tο «στοίχημα» για τα funds στο «χαρτί» της Eλλάκτωρ

Tο «στοίχημα» για τα funds στο «χαρτί»…

Tι θα φέρει το 2020 για την Eλλάκτωρ; Tο έτος που «έφυγε», «έκλεισε» με υποαξίες...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την άνοδο τουρισμού από την αυστριακή αγορά καταγράφηκαν στη διάρκεια συναντήσεων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.