«Αν ήθελαν ήξεραν οι τράπεζες για την πυραμίδα»

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπέρναρντ Μέιντοφ υποστηρίζει ότι οι μεγάλες τράπεζες και τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης παντός κινδύνου (hedge funds) με τα οποία συνεργαζόταν θα πρέπει να είχαν αντιληφθεί την απάτη που του στοίχισε την καταδίκη του σε κάθειρξη 150 ετών.

 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς ο Μέιντοφ, ο "εγκέφαλος" μιας "πυραμίδας" ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εξαπάτησε χιλιάδες επενδυτές, είπε ότι οι τράπεζες θα μπορούσαν να είχαν ανακαλύψει τα εγκλήματά του εάν είχαν εξετάσει πιο προσεκτικά τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους σχετικά με τις ενέργειές του.

 

"Θα έπρεπε να ξέρουν", είπε ο Μέιντοφ, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη σύλληψή του, τον Δεκέμβριο του 2008. "Όμως η στάση τους ήταν του είδους 'αν κάνεις κάτι κακό, δεν θέλουμε να το ξέρουμε'".

 

Ο επιχειρηματίας διέψευσε ότι η οικογένειά του γνώριζε τις ενέργειές του και αντιθέτως έστρεψε τα πυρά του στις τράπεζες και τους μεγαλοεπενδυτές με τους οποίους συνεργαζόταν στο επενδυτικό σχήμα του επί περίπου δύο δεκαετίες.

 

Στις αρχές του μήνα ο διαχειριστής Ίρβινγκ Πικάρντ, ο οποίος έχει αναλάβει να εντοπίσει τα κεφάλαια των θυμάτων του Μέιντοφ, μήνυσε την τράπεζα JPMorgan Chase για "συνεργία" στην απάτη. Ο Πικάρντ ζητά από την τράπεζα αποζημίωση ύψους 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Ο Μέιντοφ στη συνέντευξη δεν κατονόμασε καμία συγκεκριμένη τράπεζα ή κερδοσκοπικό κεφάλαιο. Είπε όμως ότι έχει δώσει στον Πικάρντ πληροφορίες που θα παίξουν βασικό ρόλο για την ανάκτηση κεφαλαίων από άτομα που συνήργησαν στον "κυκεώνα" όπου έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Αλλάζει πόλη το Grand Prix της Βραζιλίας

Αλλάζει πόλη το Grand Prix της Βραζιλίας

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο «μετακομίζει» το Grand Prix της Βραζιλίας από το 2021.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.