Επαναβεβαίωση ζήτησε ο Χριστόφιας από τον Έρογλου

Επαναβεβαίωση της βάσης της λύσης του Κυπριακού, ζήτησε ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στη σημερινή συνάντησή του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

 

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η επαναβεβαίωση της βάσης της λύσης του Κυπριακού θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση με τον κ. Έρογλου, παρουσία και του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ.

 

Ερωτηθείς αν ο κ. Έρογλου επιμένει να μην αποδέχεται τη διασύνδεση του εδαφικού και του περιουσιακού, ο Δημ. Χριστόφιας απάντησε καταφατικά.

 

Επίσης, τόνισε ότι χωρίς τη διασύνδεση δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις στο περιουσιακό. Πρέπει να ξέρουμε, επεσήμανε, τί γίνεται με το εδαφικό για να λάβουμε σοβαρές αποφάσεις στο περιουσιακό.

 

Η ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε εντατικοποίηση των συναντήσεων, διότι, όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, το θέμα είναι να υπάρχει πρόοδος ανάμεσα στους ηγέτες, οι οποίοι λαμβάνουν τις αποφάσεις. Πρόσθεσε δε ότι στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Έρογλου επιβεβαιώθηκε η πρόοδος σε επίπεδο συμβούλων στα κεφάλαια Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέφερε ότι συζήτησαν θέματα διαδικασίας.

 

Την πρόοδο στα δύο αυτά κεφάλαια επιβεβαίωσε και η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Λίζα Μπάτενχάϊμ.

 

Οι κ.κ. Χριστόφιας και Έρογλου θα συναντηθούν εκ νέου στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ θα προηγηθούν δύο συναντήσεις των συμβούλων τους κ.κ. Ιακώβου και Οζερσάϊ.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΠΣΑΤ: Το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητισμού

ΠΣΑΤ: Το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητισμού

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία το...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Κλείνει Σεμέδο ο Ολυμπιακός

Κλείνει Σεμέδο ο Ολυμπιακός

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ρούμπεν Σεμέδο βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.