Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Δρούτσα στο Λονδίνο

Με τη συνάντηση, που είχε σήμερα με το Βρετανό υφυπουργό, αρμόδιο για τα θέματα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Υπουργού των Εξωτερικών Δ. Δρούτσα στο Λονδινο.

 

Χθες ο κ. Δρούτσας είχε συνομιλίες με το Βρετανό ομόλογό του Γουίλιαμ Χέηγκ και είχε, επίσης, την πρώτη του γνωριμία με τον νέο ηγέτη του Εργατικού κόμματος Έντ Μίλιμπαντ και με το σκιώδη Υπουργό των Εξωτερικών Ντάγκλας Αλεξάντερ.

 

Ο κ. Δρούτσας, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στους έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο, αναφέρθηκε στις συνομιλίες που είχε στην επίσκεψή του στο Λονδίνο και ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησε με τον ομόλογο του Γουίλιαμ Χέηγκ ήταν οι εξελίξεις στην Αίγυπτο, τις οποίες - όπως επεσήμανε - η Ελλάδα παρακολουθεί με άμεσο ενδιαφέρον, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και προσφέρει ιδέες και πρωτοβουλίες, που πιστεύει ότι μπορούν να βοηθήσουν στον εκδημοκρατισμό των χώρων της Μέσης Ανατολής.

 

Ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Χέηγκ για την ιδέα και την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού να δημιουργηθεί στην Ελλάδα «Κέντρο Δημοκρατίας», στο οποίο θα επιμορφώνονται πολιτικοί της νέας γενιάς από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

 

Τις σκέψεις της Ελληνικής κυβέρνησης για την Αίγυπτο και την Μέση Ανατολή, ο Υπουργός των Εξωτερικών θα παρουσιάσει την Κυριακή στις Βρυξέλλες, στο δείπνο εργασίας των Υπουργών των Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο θα συζητήσουν αποκλειστικά το θέμα της Αιγύπτου.

 

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, ο κ. Δρούτσας επεσήμανε στον Βρετανό ομόλογό του την πιθανότητα να δεχθεί η Ευρώπη κύμα προσφύγων και μεταναστών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, στις οποίες υπάρχει τώρα εσωτερική αναταραχή.

 

Η Ελλάδα, αυτή την στιγμή, δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, έχει, όμως, πρόβλημα η Ιταλία, με πρόσφυγες από την Τυνησία και η Ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι προετοιμασμένη ώστε να αντιμετωπίσει συνολικά μια τέτοια εξέλιξη, δήλωσε ο κ. Δρουτσας.

 

Ο Έλληνας Υπουργός συζήτησε επίσης στο Φόρεϊν Όφις το θέμα της περαιτέρω διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ένταξη των χώρων της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.

 

Η Ελλάδα, είπε ο κ. Δρούτσας, υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανιων και το 2014 που θα έχει η χώρα μας την προεδρία της ΕΕ θα προωθήσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα γι' αυτές τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

 

Ο κ. Δρούτσας αναχώρησε από το Λονδίνο για την Νέα Υόρκη, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

 

Διαβάστε επίσης: Συναντήθηκαν Δρούτσας - Χέιγκ


protoselida

World Business

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το…

Eπίσημη επιστολή στην Ουκρανία έχει στείλει η Gazprom, προτείνοντας είτε να επεκταθεί η τρέχουσα συμφωνία...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τεχνολογία

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

Τον Ιούλιο 2019, η PayPal λάνσαρε τη διεθνή υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων Xoom σε πάνω από...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.