Ανάγκη για "ισχυρούς και άτεγκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς"

Την ανάγκη να υπάρξει αποκατάσταση της διαφάνειας, έτσι ώστε η χώρα μας να κερδίσει όλες τις μάχες που έχει να δώσει επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε ημερίδα για τη διαφάνεια.

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τη διαφάνεια ως "οξυγόνο και τιμή της Δημοκρατίας", αλλά και ως "προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής και μιας ανταγωνιστικής οικονομίας".

 

Ο κ. Σαμαράς έθεσε τρεις παραμέτρους που χρειάζονται για να υπάρξει η εμπέδωση της διαφάνειας σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενός πολιτικού συστήματος και μιας οικονομίας χωρίς στρεβλώσεις.

 

Παράλληλα τόνισε πως η χώρα χρειάζεται ισχυρούς και άτεγκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έτσι ώστε ο επίορκος δημόσιος λειτουργός αλλά και ο διεφθαρμένος πολιτικός να βρίσκονται και να τιμωρούνται.

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρόταση που έχει καταθέσει, έτσι ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να αποτελούνται από ανώτατους δικαστικούς καθώς, όπως τόνισε, και οι ελέγχοντες πρέπει να ελέγχονται!

 

"Αν εξαλείψουμε τις στρεβλώσεις στο πολιτικό σύστημα, αν αρχίσουμε να εξαλείφουμε τις στρεβλώσεις στην Οικονομία κι αν αποκαταστήσουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς με εσωτερικές «βαλβίδες ασφαλείας», τότε η διαφάνεια θα αποκατασταθεί και η διαφθορά θα ελαχιστοποιηθεί" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε πως έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για να διερευνηθεί από ειδικό σώμα δικαστικών το «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974, με σημεία αναφοράς την αρχή της πολιτικής τους σταδιοδρομίας και το τέλος.

 

"Η πρόταση αυτή βρήκε θετική ανταπόκριση στην κοινωνία. Και πολύ πέρα από το κόμμα μας, τη Νέα Δημοκρατία. Και μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης ακόμα. Αλλά επισήμως η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει. Αναμένουμε...", δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως προχωρεί μετά από πολύ καιρό άτολμα και αποσπασματικά σε σειρά μέτρων τα οποία είχαν συμφωνηθεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου κατά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

 

"Προτίμησαν τη στενόμυαλη και στενόκαρδη κομματική σκοπιμότητα από την ευρύτατη δυνατή συναίνεση που τους προσφέραμε εμείς και τα άλλα κόμματα στο θέμα αυτό. Έτσι σήμερα εξακολουθούν κι αιωρούνται οι «αναθυμιάσεις»", δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

 

"Εμείς είχαμε πει εξ αρχής ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, όχι με ξεπούλημα ούτε με απώλεια κυριότητας. Ξεκάθαρα", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση που κρατά στο θέμα, συνδέοντας μάλιστα την υπόθεση με την έλλειψη διαφάνειας.

 

"Γιατί υπάρχουν τεράστια περιουσιακά στοιχεία που ερημώνουν, παραμένουν επί δεκαετίες εγκαταλελειμμένα και απαξιώνονται, ενώ το δημόσιο βουλιάζει στα ελλείμματα και στα χρέη;", διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για "τρωκτικά" και "καταπατητές".

 

"Υπάρχουν «τρωκτικά» που τα σφετερίζονται ενώ υπάρχουν καταπατητές ή επίδοξοι καταπατητές που τα έχουν ήδη αρπάξει ή καραδοκούν να τα αρπάξουν! Γι' αυτό δεν θέλουν να αλλάξει το καθεστώς της τεράστιας περιουσίας που παραμένει αδρανής". δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του εξέφρασε την εκτίμηση πως η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση αν αποκαταστήσει τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου πλούτου, αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών .

 

Ικανοποίηση στη ΝΔ από δημοσκόπηση

 

Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσαν στη ΝΔ τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δείχνουν τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ να έχει "κλείσει" στη μία μόλις μονάδα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό "Επίκαιρα" το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 33%, έναντι 32% της ΝΔ, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΝ με 5%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι με 4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

 

Η δημοσκόπηση, πάντως, καταγράφει τη μεγάλη δυσφορία του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα, καθώς το 44,8% των πολιτών δηλώνουν πως είτε θα απέχουν είτε θα ρίξουν λευκό ή άκυρο. Στην αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνουν πως "η αντιμνημονιακή πολιτική του Αντώνη Σαμαρά έχει δικαιωθεί καθώς ένας στους δύο ζητά την απεμπλοκή της χώρας μας από το Μνημόνιο", ενώ το 53% δηλώνει πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση.


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.