Οι μοναρχίες του Κόλπου υποστηρίζουν το Μπαχρέιν

Οι περιφερειακοί σύμμαχοι του Μπαχρέιν εξέφρασαν σήμερα την υποστήριξή τους προς αυτό το μικρό βασίλειο του Περσικού Κόλπου που συγκλονίζεται από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ενώ ένας υπουργός του Μπαχρέιν δικαιολόγησε την καταστολή τους από την αστυνομία, από την ανάγκη να αποφευχθεί μια "θρησκευτική σύγκρουση".

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG) πραγματοποίησαν απόψε στη Μανάμα έκτακτη σύνοδο, σε ένδειξη υποστήριξης προς το Μπαχρέιν.

 

"Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στο Μπαχρέιν σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας", αναφέρουν σε ανακοίνωση τους η υπουργοί του CCG το οποίο περιλαμβάνει το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, το Ομάν, το Κατάρ και το Κουβέιτ.

 

"Η ασφάλειά μας είναι μια συλλογική ευθύνη και δεν πρόκειται να δεχθούμε ξένες παρεμβάσεις", πρόσθεσαν.

 

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν σεΐχης Χαλέντ μπεν Αχμεντ αλ Θάνι, δικαιολόγησε ενώπιον των δημοσιογράφων την επέμβαση της αστυνομίας από την ανάγκη να αποφευχθεί μια "θρησκευτική σύγκρουση και μια οικονομική κρίση".

 

Ο στρατός του Μπαχρέιν έκανε επίδειξη δύναμης σήμερα στη Μανάμα, δείχνοντας την αποφασιστικότητά του να αποκαταστήσει την τάξη μετά την καταστολή από την αστυνομία μιας διαδήλωσης κατά του καθεστώτος που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον τριών διαδηλωτών, και προκάλεσε τον τραυματισμό σχεδόν 200.

 

Διαδήλωση στην Πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα καθοδηγήθηκε από σιίτες διαδηλωτές, που πλειοψηφούν στη χώρα αυτή που κυβερνάται από μια δυναστεία σουνιτών.

 

Ο ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν απέρριψε τις επικρίσεις, ζητώντας "να μην προδικάζεται η έκβαση της έρευνας" που έχει ως στόχο να ρίξει φως στις βιαιότητες.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.