Ένταση στις διπλωματικές σχέσεις Ιράν-Ισπανίας

Η Ισπανία και η Βρετανία ανακοίνωσαν, σήμερα, ότι αμφότερες διαμαρτυρήθηκαν προς το Ιράν, επειδή κρατήθηκε εκεί για ένα τετράωρο από την αστυνομία ένας ισπανός διπλωμάτης, επειδή παραβρέθηκε σε μία λαϊκή διαδήλωση.

 

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Τρινιντάντ Χιμένεθ, στο τέλος των επίσημων συνομιλιών που είχε σήμερα στο Λονδίνο με τον ομόλογό της, Ουΐλιαμ Χέϊγκ, κατέστησε σαφές ότι η Μαδρίτη εκτιμά πως είναι "σοβαρό, απαράδεκτο" να κρατείται 4 ώρες από την αστυνομία διπλωμάτης της Ισπανίας.

 

Πρόκειται για τον Ινάθιο Πέρες Κάμπρα, αρμόδιο για τις προξενικές υποθέσεις στην ισπανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, που τη Δευτέρα παραβρέθηκε στο χώρο μιας λαϊκής διαδήλωσης.

 

Εκλήθη, πάντως, ο ιρανός πρεσβευτής, στη Μαδρίτη, και έγινε αποδέκτης διαβήματος της ισπανικής κυβέρνησης για το ζήτημα. Διαμαρτυρία προς την ιρανική κυβέρνηση για το ίδιο ζήτημα έκανε, στην Τεχεράνη, ο ισπανός πρεσβευτής εκεί, τόνισε η κυρία Χιμένεθ.

 

Τέλος, η ίδια δεν απέκλεισε "να ανακληθεί για διαβουλεύσεις στη Μαδρίτη" ο πρεσβευτής της Ισπανίας στην Τεχεράνη, πρόσθεσε η αξιωματούχος. Αποσαφήνισε συγχρόνως ότι αυτό θα γίνει, "εάν η Μαδρίτη δεν ικανοποιηθεί από τις εξηγήσεις της Τεχεράνης" στο ζήτημα του αρμόδιου για τις προξενικές υποθέσεις διπλωμάτη της στην Τεχεράνη.


protoselida

World Business

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν η Gizelis Robotics και η Brookstreet

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν η Gizelis Robotics και η…

Αποκλειστικό σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν το επενδυτικό Fund Brookstreet Equity Partners LLP με την Gizelis Robotics,...

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.