Η αύξηση της τιμής των τροφίμων οδηγεί σε ταραχές.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Γαλλίας προειδοποίησε τα Ηνωμένα Έθνη την Πέμπτη, ότι ταραχές σαν και εκείνες που είχαν ξεσπάσει στους δρόμους πριν από 3 χρόνια, εξαιτίας της ανόδου των τιμών των τροφίμων, μπορεί να επαναληφθούν αυτή τη φορά σε όλο τον πλανήτη, εξαιτίας και πάλι των απότομων αυξήσεων.

 

Ο Μπρούνο Λα Μέερ, έκανε αυτήν την αναφορά στη Γενική Συνέλευση, αφού είχε προηγηθεί, νωρίτερα αυτό το μήνα, η έκθεση του Οργανισμού για την Τροφή και τα Αγροτικά προϊόντα του ΟΗΕ, που αναφέρει ότι ο δείκτης τιμών των τροφίμων σημείωσε τον Ιανουάριο άνοδο για έβδομο μήνα στη σειρά, αγγίζοντας νέα υψηλή επίδοση.

 

Υποστηρίζοντας ότι η απογείωση των τιμών στα τρόφιμα είναι ανυπόφορη, τόσο για τον προμηθευτή, όσο και για τον καταναλωτή προειδοποίησε ότι μπορεί " να μας αναγκάσει να βιώσουμε ξανά την εμπειρία των εξεγέρσεων λόγω πείνας, όπως εκείνες του 2008 σε πολλές χώρες ".

 

Υπενθυμίζεται ότι το 2008 είχαν ξεσπάσει ταραχές εξαιτίας των ακριβών τιμών των τροφίμων στην Αϊτή, το Καμερούν και την Αίγυπτο.

 

Για τη Γαλλία, που αυτή την περίοδο κρατά τα σκήπτρα του Οργανισμού των 20 πιο αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη, ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει θέσει ως κύριο στόχο την καθήλωση των απογειωτικών τάσεων των τιμών των αγαθών.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.