"Η αρχή του τέλους" για τον Μουμπάρακ

Οι ηγέτες των υποστηρικτών της δημοκρατίας στην Αίγυπτο, έχουν προγραμματίσει στο Κάιρο, πορεία θριάμβου, για να γιορτάσουν την πτώση του προέδρου Μουμπάρακ, αλλά ίσως και για να υπενθυμίσουν στον στρατό που έχει τώρα την εξουσία, τη δύναμη των διαδηλωτών.

 

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που παρέλαβε τη διακυβέρνηση από τον Μουμπάρακ την περασμένη εβδομάδα, δέχεται πιέσεις από τον πολιτικό κόσμο, την κοινή γνώμη, αλλά και τη διεθνή κοινότητα, για να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους του 30χρονου καθεστώτος του πρώην προέδρου, για να παραχωρήσει άμεσα δημοκρατικές ελευθερίες στο λαό, αλλά και για να οδηγήσει σύντομα την Αίγυπτο σε δίκαιες και ελεύθερες εκλογές.

 

Οι επιμέρους πορείες που θα ξεκινήσουν από διάφορες περιοχές του Καΐρου, αναμένεται να συναντηθούν αμέσως μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής.Ανάλογη διαδήλωση έχει αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

 

Μουμπάρακ: Τακτοποίησε την περιουσία του και περιμένει το τέλος

 

Διασφαλίζοντας με πυρετώδεις κινήσεις, στην διάρκεια της 18ήμερης εξέγερσης, την αμύθητη περιουσία του ώστε να μην μπορέσει να θιγεί από τυχόν ελέγχους και έρευνες, ο Χόσνι Μουμπάρακ, παραμένει στην έπαυλή του, στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σεϊχ, περιμένοντας απελπισμένος το τέλος του, αναφέρουν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

 

Στη διάρκεια των 18 ημερών που χρειάστηκαν ιστους εξεγερμένους Αιγυπτίους για να ανατρέψουν τον Μουμπάρακ, ο επί 30 χρόνια πρόεδρος τους δεν ασχολούνταν με τίποτε άλλο, παρά με την διασφάλιση του πλούτου του και την μεταφορά των καταθέσεών του σε ασφαλείς λογαριασμούς στο εξωτερικό ώστε να μην γίνει δυνατός ο εντοπισμός τους από μελλοντικές έρευνες και ελέγχους.

 

Τις πληροφορίες αυτές συγκέντρωσαν δυτικές μυστικές υπηρεσίες και τις επικαλείται σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, αναφέροντας ότι ο Μουμπάρακ κατηγορείται ότι έχει δημιουργήσει μια περιουσία της τάξης των 70 δισ ευρώ, στα τριάντα χρόνια της προεδρίας του. Ο πλούτος του συνίσταται σε καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, ακίνητα σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι και Μπέβερλι Χιλς, καθώς και συμμετοχές σε διάφορες άλλες επενδύσεις και επιχειρήσεις του γιού του, Γκαμάλ.

 

Ράβδοι χρυσού και δισεκατομμύρια

 

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν κάποιες επείγουσες συνομιλίες μεταξύ της οικογένειας Μουμπάρακ σχετικά με το πώς θα μπορέσουν να διασώσουν τις καταθέσεις τους», δηλώνει πηγή δυτικής μυστικής υπηρεσίας που δεν κατονομάζει η εφημερίδα. «Θεωρούμε ότι οι σύμβουλοί της μετέφεραν ορισμένα από τα χρήματα.

 

«Εάν είχε πράγματι χρήματα στη Ζυρίχη, τώρα πρέπει να έχουν φύγει», ανέφερε η ίδια πηγή, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά ανώφελο πλέον το πάγωμα των καταθέσεων της οικογένειας Μουμππάρακ στην Ελβετία, το οποίο ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

 

Αμερικανός αξιωματούχος δηλώνει στην εφημερίδα: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξε μια πυρετώδης οικονομική δραστηριότητα στα παρασκήνια. Μπορεί να χάσουν τα σπίτια και ορισμένους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά ήθελαν να μεταφέρουν τις ράβδους χρυσού και άλλες επενδύσεις σε ασφαλή σημεία».

 

Ένα από αυτά τα «ασφαλή σημεία» θεωρείται πως είναι το Λονδίνο, όπου πιστεύεται πως τουλάχιστον ορισμένες από τις καταθέσεις του Μουμπάρακ έχουν τοποθετηθεί. Πηγές υπηρεσιών πληροφοριών που επικαλείται το δημοσίευμα υποστηρίζουν πως τα ίχνη της περιουσίας Μουμπάρακ μπορούν καλύτερα να εντοπιστούν μέσω των επιχειρηματικών συμφωνιών του υιού Μουμπάρακ, του 47χρονου Γκαμάλ ο οποίος ζει στο Λονδίνο όπου έχει δημιουργήσει επενδυτική εταιρεία. Πριν δέκα χρόνια παραιτήθηκε από την θέση του διευθυντή της εταιρείας.

 

Περιμένοντας το τέλος στο Σαρμ ελ Σεϊχ

 

Παράλληλα, Σαουδάραβας αξιωματούχος εμφανίστηκε να δηλώνει χθες ότι ο 82χρονος Μουμπάρακ είναι ουσιαστικά «παραιτημένος» από την ζωή και το μόνο που θέλει είναι να πεθάνει στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Σαρμ ελ Σεϊχ, όπου βρίσκεται μια από τις επαύλεις του.

 

Ο 82χρονος Μουμπάρακ που έχει διάφορα προβλήματα υγείας, μετέβη τον περασμένο Μάρτιο στην Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στην χοληδόχο κύστη. Ανεπιβεβαίωτες φήμες για επιδείνωση της υγείας του κυκλοφορούν από την στιγμή που παραιτήθηκε και κατέφυγε στην έπαυλή του.

 

Ο Σαουδάραβας αξιωματούχος τον οποίο επικαλούνται αραβικά ΜΜΕ, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τον Μουμπάρακ, αλλά ο αιγύπτιος πρώην πρόεδρος αρνήθηκε, τονίζοντας αποφασισμένος να ζήσει τις τελευταίες μέρες της ζωής του στην Αίγυπτο.

 

«Δεν έχει πεθάνει, αλλά δεν είναι καθόλου καλά και αρνείται να φύγει. Βασικά, έχει παραδοθεί από τη ζωή και θέλει να πεθάνει στο Σαρμ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαουδάραβας αξιωματούχος.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.