Συνεργασία Τουρκίας Αφγανιστάν σε ενέργεια-ορυκτό πλούτο

Η Τουρκία και το Αφγανιστάν προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης, για τη συνεργασία τους στην ενέργεια, αλλά και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου. Πρόκειται για το πρώτο μνημόνιο κατανόησης (MoU) που υπέγραψε το Αφγανιστάν με άλλη χώρα. Το μνημόνιο υπέγραψαν στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ και ο Αφγανός ομόλογός του, Γουανιντουλάχ Σαμπρανί.

 

Το μνημόνιο προβλέπει την εκπαίδευση αφγανών αξιωματούχων σε ζητήματα ενεργειακής νομοθεσίας, αλλά και τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη διμερή συνεργασία Τουρκίας-Αφγανιστάν στον τομέα της ενέργειας, αλλά και της εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου.

 

Ο κύριος στόχος εντοπίζεται στη συμμετοχή του τουρκικού ιδιωτικού και επιχειρηματικού κεφαλαίου στην εκμετάλλευση των ενεργειακών και φυσικών αποθεμάτων ορυκτού πλούτου, που διαθέτει το Αφγανιστάν. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Αφγανιστάν επιδιώκει να αξιοποιήσει την εμπειρία που διαθέτει η Τουρκία στα ζητήματα εκμετάλλευσης της ενέργειας και του ορυκτού πλούτου, προκειμένου να επιτύχει την εισροή πολύτιμων κεφαλαίων ξένου συναλλάγματος, στη χώρα.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.