Συνεργασία Τουρκίας Αφγανιστάν σε ενέργεια-ορυκτό πλούτο

Η Τουρκία και το Αφγανιστάν προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης, για τη συνεργασία τους στην ενέργεια, αλλά και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου. Πρόκειται για το πρώτο μνημόνιο κατανόησης (MoU) που υπέγραψε το Αφγανιστάν με άλλη χώρα. Το μνημόνιο υπέγραψαν στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ και ο Αφγανός ομόλογός του, Γουανιντουλάχ Σαμπρανί.

 

Το μνημόνιο προβλέπει την εκπαίδευση αφγανών αξιωματούχων σε ζητήματα ενεργειακής νομοθεσίας, αλλά και τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη διμερή συνεργασία Τουρκίας-Αφγανιστάν στον τομέα της ενέργειας, αλλά και της εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου.

 

Ο κύριος στόχος εντοπίζεται στη συμμετοχή του τουρκικού ιδιωτικού και επιχειρηματικού κεφαλαίου στην εκμετάλλευση των ενεργειακών και φυσικών αποθεμάτων ορυκτού πλούτου, που διαθέτει το Αφγανιστάν. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Αφγανιστάν επιδιώκει να αξιοποιήσει την εμπειρία που διαθέτει η Τουρκία στα ζητήματα εκμετάλλευσης της ενέργειας και του ορυκτού πλούτου, προκειμένου να επιτύχει την εισροή πολύτιμων κεφαλαίων ξένου συναλλάγματος, στη χώρα.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.