Σε κέρδη από τις εξαγωγές στοχεύει η τουρκική αμυντική βιομηχανία

Ένα δισεκατομμύριο δολάρια ευελπιστεί η Τουρκία πως θα κερδίσει από τις εξαγωγές του αμυντικού βιομηχανικού τομέα το 2011.

 

Ο Λούτφι Βάρογλου, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς συνεργασίας της Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας δήλωσε ότι η SSM καλύπτει το 47,5% των αναγκών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 50% το 2011.

 

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, είπε πως στόχος είναι ένα κέρδος της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2011, με στόχο το διπλασιασμό των κερδών έως το 2016.

 

Ο κ. Βαρόγλου ανακοίνωσε ακόμη ότι η SSM σκοπεύει να λειτουργήσει γραφεία αμυντικής βιομηχανίας στο εξωτερικό και ήδη έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες στο Κατάρ, τη Μαλαισία, το Βέλγιο και την Ινδονησία, ενώ στις 2 Μαρτίου θα ανοίξει το γραφείο της SSM στη Σαουδική Αραβία.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η SSM διαπραγματεύεται με αξιωματούχους του Καζαχστάν τη σύσταση μιας κοινής εταιρείας επενδύσεων επί καζακικού εδάφους.

 

Τα τελευταία 25 χρόνια, όπως σημείωσε ο κ. Βαρόγλου, η Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην οικοδόμηση μίας σύγχρονης, εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, με απτά αποτελέσματα σε τομείς ζωτικής σημασίας.

 

Στην επόμενη φάση της λειτουργίας της, στόχος της SSM είναι να μειώσει την εξωτερική εξάρτηση της χώρας σε συστήματα, τεχνολογίες και άλλο υλικό, που είναι απαραίτητο για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.


protoselida

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Τεχνολογία

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά του δεδομένα

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά…

Με την ευκαιρία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (που καθιερώθηκε από το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.