Σε κέρδη από τις εξαγωγές στοχεύει η τουρκική αμυντική βιομηχανία

Ένα δισεκατομμύριο δολάρια ευελπιστεί η Τουρκία πως θα κερδίσει από τις εξαγωγές του αμυντικού βιομηχανικού τομέα το 2011.

 

Ο Λούτφι Βάρογλου, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς συνεργασίας της Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας δήλωσε ότι η SSM καλύπτει το 47,5% των αναγκών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 50% το 2011.

 

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, είπε πως στόχος είναι ένα κέρδος της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2011, με στόχο το διπλασιασμό των κερδών έως το 2016.

 

Ο κ. Βαρόγλου ανακοίνωσε ακόμη ότι η SSM σκοπεύει να λειτουργήσει γραφεία αμυντικής βιομηχανίας στο εξωτερικό και ήδη έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες στο Κατάρ, τη Μαλαισία, το Βέλγιο και την Ινδονησία, ενώ στις 2 Μαρτίου θα ανοίξει το γραφείο της SSM στη Σαουδική Αραβία.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η SSM διαπραγματεύεται με αξιωματούχους του Καζαχστάν τη σύσταση μιας κοινής εταιρείας επενδύσεων επί καζακικού εδάφους.

 

Τα τελευταία 25 χρόνια, όπως σημείωσε ο κ. Βαρόγλου, η Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην οικοδόμηση μίας σύγχρονης, εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, με απτά αποτελέσματα σε τομείς ζωτικής σημασίας.

 

Στην επόμενη φάση της λειτουργίας της, στόχος της SSM είναι να μειώσει την εξωτερική εξάρτηση της χώρας σε συστήματα, τεχνολογίες και άλλο υλικό, που είναι απαραίτητο για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.


protoselida

Media

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον…

Ιαχές πολέμου από την Ελλάδα βλέπει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «YeniSafak». Σε δημοσίευμά της με...

Αθλητικά

Ρωσία: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω αποκλεισμού

Ρωσία: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω αποκλεισμού

Η αλλοίωση αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων στη Μόσχα οδήγησε στην απόφαση της Παγκόσμιας Υπηρεσίας κατά του...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Περιβάλλον

Ευρωκοινοβούλιο: Συζήτηση Ελλήνων για νέα ΚΑΠ – «Green Deal»

Ευρωκοινοβούλιο: Συζήτηση Ελλήνων για νέα ΚΑΠ – «Green…

Μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κόκκαλη, πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτηση σχετικά...

Τουρισμός

Συνάντηση Θεοχάρη – ΣΕΤΚΕ: Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο επίκεντρο

Συνάντηση Θεοχάρη – ΣΕΤΚΕ: Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο…

Η διοίκηση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.