Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από ΕΕ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν αργά σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για τις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας να εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τα γεγονότα.

 

"Σκέφτομαι τη Λιβύη, σκέφτομαι τι συνέβη στο Μπαχρέιν μέσα στο σαββατοκύριακο...κάνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, κάνουμε έκκληση για τερματισμό της βίας και έναρξη του διαλόγου", είπε στους δημοσιογράφους η Κάθριν Άστον. "Πραγματικά ανησυχώ για ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Λιβύη. Κάνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, συνεχίζουμε να κάνουμε, είναι πολύ σημαντικό...να τερματιστεί η βία", πρόσθεσε.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να στηρίξει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ανησυχεί για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο με το κύμα μεταναστών σε χώρες της ΕΕ και την άνοδο των ισλαμιστικών κινημάτων.

 

Εκμεταλλευόμενος αυτές τις ανησυχίες, ο Καντάφι έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει μαζική μετανάστευση από την Αφρική αν σταματήσει να συνεργάζεται με το καθεστώς του. "Ακούμε απειλές, ακούμε ανθρώπους να λένε 'πρέπει να κάνεις αυτό, δεν πρέπει να κάνεις το άλλο'. Στο τέλος η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει αυτό που πρέπει", σχολίασε η Άστον.


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.