Deal News Online

undefined

Κλείνουν οριστικά οι διαπραγματεύσεις για "γάμο"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση της ΕΤΕ για συγχώνευση των δύο τραπεζών «με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών της τράπεζας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Alpha κ. Ι. Κωστόπουλος.

 

Σε σημερινή επιστολή του προς το προσωπικό του ομίλου, ο κ. Κωστόπουλος σημειώνει πως για τη λήψη της ανωτέρω απόφασης συνεκτιμήθηκαν, αφενός, η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου, το περιεχόμενο της πρότασης, οι όροι της οποίας εκρίθησαν ασύμφοροι.

 

«Η Alpha Bank, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, αναγνωρίζεται από την αγορά ως ένας ισχυρός Όμιλος με θετικές προοπτικές. Με ιστορία 100 και πλέον ετών και αξιόλογες επιδόσεις, η Τράπεζα ευρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις. Σήμερα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και η αβεβαιότητα μεγάλη. Οι ισχυρές μας βάσεις, η εμπιστοσύνη των Μετόχων, η προτίμηση των Πελατών και η εργατικότητα του Προσωπικού μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις δυσκολίες», αναφέρει ο κ. Κωστόπουλος και καταλήγει:

 

«Με την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη που διακρίνει τις σχέσεις μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, εστιάζοντας στο έργο μας, αγνοώντας διαδόσεις και φήμες οι περισσότερες των οποίων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Με πίστη στις αρχές που μας ανέδειξαν και έχοντας επίγνωση της αξίας μας, συνεχίζουμε τη δημιουργική μας πορεία μαζί».

 

Το χρονικό: Εθνική: Δεν θα υπάρξει καλύτερη πρόταση

 

Με το "όπλο παρά πόδα" βρίσκονται από το πρωί οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, περιμένοντας η μία από την άλλη, την επόμενη κίνηση στο μέτωπο που έχει ανοιχθεί με αφορμή την πρόταση της μεταξύ τους συγχώνευσης που έχει κατατεθεί από την ΕΤΕ.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά της τελευταίας, μέχρι και πριν λίγη ώρα, δεν υπήρχε καμία διάθεση κατάθεσης νέας βελτιωμένης προσφοράς, όπως ενδεχομένως περιμένει η αγορά κι εν πολλοίς έχει προδικάσει και προεξοφλήσει.

 

Η διοίκηση της Εθνικής, αντιθέτως, πιστεύει ότι αυτή που έχει ήδη δημοσιοποιήσει, είναι πολύ καλή και θα πρέπει η αντίστοιχη της Alpha Bank να εξηγήσει εκτενώς, για ποιον λόγο την απέρριψε, μολονότι έδινε και δίνει στους μετόχους της ένα premium της τάξης του 25%.

 

Από την Alpha, παλι, απαντούν ότι δεν έχουν να δώσουν καμία εξήγηση σε κανέναν και ιδιαίτερα στην Εθνική, από τη στιγμή μάλιστα που δεν προκαλούνται επισήμως. Κι επιφυλάσσονται να το κάνουν, μόνο αν προσκληθούν.

 

Επιμένουν πάντως ότι η προσφορά θα μπορούσε να είναι καλύτερη και προειδοποιούν μέσα από τα κατάλληλα κανάλια ότι το μόνο που καταφέρνει η πλευρά της Εθνικής με τη στάση που τηρεί, είναι να αποκόπτει κάθε μεταξύ τους γέφυρα.

 

Γι αυτό κι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα εξελιχθεί μέσα στις προσεχείς ώρες και μέρες στο συγκεκριμένο μέτωπο...

 

Δήλωση αξιωματούχου της Εθνικής Τράπεζας στο Ρόιτερ

 

Η Εθνική Τράπεζα εμμένει στην πρόταση που έκανε για τη συγχώνευσή της με την Alpha Bank και δεν συζητά τη βελτίωση των όρων της, σύμφωνα με δήλωση που έκανε αξιωματούχος της στο πρακτορείο Ρόιτερ. "Η Εθνική εμμένει στην πρότασή της, η οποία είναι πολύ γενναιόδωρη για τους μετόχους της Alpha", δήλωσε στέλεχος της τράπεζας.

 

Απαντώντας σε ερώτηση, αν η Εθνική βρίσκεται σε συζητήσεις για βελτίωση της προσφοράς της, το στέλεχος απάντησε ότι "δεν υπάρχει συζήτηση σε εξέλιξη".

 

Στο Χρηματιστήριο ξανά ΕΤΕ και Alpha


Από το πρωί, σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών ζήτησε την άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγματεύσεων των δυο Τραπεζών.

 

Αποφάσισε επίσης της άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης όλων των παραγώγων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των Eθνική Τράπεζα και Alpha Bank καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.

 

Με το άνοιγμα της αγοράς, η μετοχή της Alpha Bank καταγράφει άνοδο της τάξης του 15%, φθάνοντας τα 5,4 ευρώ, ενώ κέρδη έως 3,8% σημειώνει η μετοχή της Εθνικής, στα 7,8 ευρώ.


Περιβάλλον

Οικονομική ενίσχυση και εκσυγχρονισμός του ΔΙΚΕΠΑΖ

Οικονομική ενίσχυση και εκσυγχρονισμός του ΔΙΚΕΠΑΖ

Το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) ενισχύεται σημαντικά ως προς την υλικοτεχνική υποδομή του...

Τουρισμός

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Τη στρατηγική συνεργασία της με τη Versonix, μια κορυφαία εταιρεία λογισμικού, αφιερωμένη στην παροχή ολοκληρωμένων...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.