Περιβάλλον

Μυτιλήνη: Διαρροή καυσίμου από το "AEGEAN STAR"

Μεγάλη διαρροή καυσίμου από τις δεξαμενές του Οχηματαγωγού πλοίου «AEGEAN STAR» σημειώθηκε σήμερα το πρωί, μέσα στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης.

Το πλοίο, γύρω στις 6 το πρωί, προσέκρουσε στην δεξιά είσοδο του λιμανιού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα, μήκους 8 μέτρων. Η διαρροή άρχισε μετά την πρόσδεση του πλοίου, στην προβλήτα του λιμανιού.

 

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος και εθελοντές αντλούν την καύσιμη ύλη, ενώ άγνωστες είναι, μέχρι στιγμής, οι επιπτώσεις στην περιοχή, από τη διαρροή.

 

Το πλοίο παρά την πρόσκρουση, κατέπλευσε και έδεσε με ασφάλεια στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβαίνοντες και τα οχήματα.

 

Άμεσα από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου, που μετέβη στο σημείο, διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, η οποία με την συνδρομή δύο πλωτών περιπολικών του Λιμενικού Σώματος και ενός ρυμουλκού τοποθέτησαν έγκαιρα πλωτά φράγματα και απορροφητικά υλικά. Έτσι κατάφεραν να εγκλωβίσουν την πετρελαιοκηλίδα εκτάσεως 200 τ.μ. και να αποτρέψουν την επέκταση της θαλάσσιας ρύπανσης.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή