Διάλογος Παπακωνσταντίνου με τα μισά κόμματα

Στην ανησυχητική πορεία του χρέους και στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος ως το 2015 στάθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στις συναντήσεις που είχε χθες με στελέχη του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και η Δημοκρατικής Αριστεράς.

 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μοίρασε στους εκπροσώπους των κομμάτων παρουσίαση με τον κεντρικό σχεδιασμό και τους στόχους του υπό κατάρτιση προγράμματος. Στην παρουσίαση σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα έχει το 2011 το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, συνολικού ύψους 345 δισ. ευρώ και ότι καλείται να λάβει μέτρα 22 δισ. ευρώ της περίοδο 2012-2015 για τη μείωση του ελλείμματος.

 

Τα ραντεβού αποτέλεσαν «πρόβα συναίνεσης» για τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν ως το τέλος Μαρτίου, να εγκριθούν από το υπουργικό συμβούλιο τον Απρίλιο και να «περάσουν» από την Βουλή τον Μάιο.

 

Ραντεβού με ΟΚΕ και υπουργούς

 

Σήμερα το πρωί ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα επιτύχει να ελέγξει το δημόσιο χρέος, αλλά και την αισιοδοξία ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία.

 

Στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται ότι θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν τα ραντεβού με τους υπουργούς της κυβέρνησης για το ίδιο θέμα, το δημοσιονομικό πλαίσιο 2012-2015.

 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένει στο γραφείο του τις επισκέψεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνου, του υπουργού Υγείας κ. Ανδρ. Λοβέρδου, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή και της υπουργού Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.

 

«Δείτε και μόνοι σας»

 

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε χθες από τα στελέχη των κομμάτων να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να ελέγξουν συγκεκριμένους κωδικούς του προϋπολογισμού, με στόχο να υπάρξει «απόλυτη διαφάνεια», όπως έλεγαν συνεργάτες του.

 

Για αυτό το λόγο ο κ. Παπακωνσταντίνου έφερε χθες σε επαφή τα στελέχη των κομμάτων με τον γενικό γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής κ. Ηλ. Πεντάζο.

 

Στον διάλογο δεν προσήλθαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ που είχαν απαντήσει από την αρχή αρνητικά στην πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών.

 

Ο υπουργός Οικονομικών συνάντησε το πρωί της Τετάρτης τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Ν. Τσούκαλη (βουλευτή) και Δ. Χατζησωκράτη. Εξερχόμενοι από τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του κόμματος δήλωσαν αντίθετοι στις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση.

 

Αργότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Θ. Σκυλακάκη (ευρωβουλευτή), Τρύφωνα Κολλίντζα, Αλέξανδρο Τσιατσιάμη και Γιάννη Οικονόμου. Τα στελέχη του κόμματος ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του Υπουργείου και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

 

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης. Ο υπουργός Οικονομικιών δέχθηκε λίγο μετά τις 17.00 στο γραφείο του τους εκπροσώπους του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κυρία Νίκη Τζαβέλα (ευρωβουλευτή), Μάκη Βορίδη (Βουλευτή) και Β. Μπένο οι οποίοι του ανέπτυξαν τις θέσεις του ΛΑΟΣ.

 

Πρώτη καταχώρηση: 03 Μαρτίου 2011, 08:45


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.