Deal News Online

Αδύναμο το Box Office στις ΗΠΑ

Απασχολημένοι με τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους φαίνεται πως ήταν οι Αμερικάνοι αυτό το Σαββατοκύριακο, απογοητεύοντας τα Κινηματογραφικά στούντιο με την προσέλευση τους στις αίθουσες. Οι δύο μεγάλες αφήξεις στις κινηματογραφικές αίθουσες μία από τη Fox και μία από Sony Pictures, δεν κατάφεραν να ταρακουνήσουν τα νερά, παρά τις δύο πρώτες θέσεις που κατέλαβαν στο μάλλον αδύναμο box office.

 

Η ταινία The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader κατέλαβε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των κινηματογραφόφιλων (και των παιδιών τους), συγκεντρώνοντας περίπου $24,5 εκατομμύρια και το The Tourist $17 εκατομμύρια. Ακολούθησαν το καρτούν Tangled της Disney, ο Harry Potter, που είναι ο μεγάλος κερδισμένος μέχρι στιγμής της Warner και στη Πέμπτη θέση συνεχίζει το Unstoppable της Fox.

 

Η κινηματογραφική συνέχεια των χρονικών της Νάρνια, των διάσημων βιβλίων του C.S. Lewis, είναι η τρίτη ταινία από τη σειρά βιβλίων και ταυτόχρονα είναι η πρώτη που διανέμεται από τη Fox, έπειτα από την αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων από της Disney. Οι προηγούμενες δύο ταινίες είχαν ανοίξει στα $65 και $55 εκατομμύρια και διατηρώντας την πτωτική τάση, οι εκτιμητές πίστευαν πως θα αποσπούσε περίπου $35-40 εκατομμύρια. Η κακή της απόδοση, παρά την καλή παραγωγή και την εκτίμηση για το περιεχόμενο της υπόθεσης και από τις πλέον θρησκευόμενες συντηρητικές ομάδες της Αμερικής, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη Fox, η οποία δεν έχει καταφέρει να διανέμει ταινία με κέρδη άνω των $100 εκατομμυρίων στην αγορά των ΗΠΑ, από το υπερ-κερδοφόρο Avatar του 2009. Με τον ισολογισμό του έτους να πλησιάζει, οι επενδυτές είναι ακόμα πιο σκεπτικοί για μία εταιρία που δεν κατάφερε ούτε μία ταινία της να ξεπεράσει αυτό το ψυχολογικό φράγμα.

 

Η Sony είχε επενδύσει με τη σειρά της πολλά στην ταινία The Tourist, με πρωταγωνιστές τους Jonny Depp και Angelina Jolie. Πέρα από το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό πληρωμής στο καυτό δίδυμο πρωταγωνιστών, η προώθηση της ταινίας μόνο υπολογίζεται πως ξεπέρασε τα $30 εκατομμύρια. Οι αναλυτές των κινηματογραφικών ταινιών συμμερίζονταν τις εκτιμήσεις του στούντιο για $25 εκατομμύρια έναρξη, αλλά προφανώς οι κακές κρητικές του έργου απέτρεψαν τους θεατές από το να πληρώσουν το εισιτήριο μόνο για να δουν δύο όμορφα πρόσωπα στην μεγάλη οθόνη. Η Sony επίσης δεν έχει καταφέρει ούτε μία ταινία της να μπει στις δέκα πρώτες του έτους και ήλπιζε πως η λάμψη των αστεριών του «Τουρίστα» θα προσέλκυσε τους ενήλικες την περίοδο των γιορτών.


Secret Money

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ. projects

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ.…

Tον νέο ισχυρό πυλώνα στην κατασκευαστική αγορά φιλοδοξεί να αποτελέσει η Intrakat, διεκδικώντας ό,τι project...

Αυτοκίνητο

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ηλεκτροκίνηση

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν…

Τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνουν η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ...

Τουρισμός

ΕΟΤ: Press trip προβολής Χίου στο Ισραήλ

ΕΟΤ: Press trip προβολής Χίου στο Ισραήλ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.