Deal News Online

Σημαντικό έργο ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Μήνυμα προς την βουλγαρική κυβέρνηση για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη απεύθυνε το απόγευμα ο υφυπουργός περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Γ. Μανιάτης από το βήμα ημερίδας του ελληνορωσικου συνδέσμου στην Αθήνα. Ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι η Ελλάδα ένα από τα δύο κράτη-μέλη της ΕΕ που συμμετέχουν στο έργο έχει εγκρίνει την προκατακτική περιβαλλοντική μελέτη με βάση όλες τις αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης της τελικής μελέτης.

 

Θα ήταν παράδοξο είπε το έργο να εγκριθεί από την μια χώρα-μέλος και να απορριφθεί με τους ίδιους κανόνες από την άλλη. "η ανησυχία της Βουλγαρίας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου είναι γνωστές. Ωστόσο ο αγωγός αποτελεί την σημαντικότερη διεθνή παρέμβαση για να μειωθούν οι κίνδυνοι ατυχήματος με δεξαμενόπλοια στα Δαρδανέλια" ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

 

Σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου "Σαουθ Στριμ" ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο μέσω Βουλγαρίας και Ελλάδας προς την Ιταλία και θα εξυπηρετεί ανάγκες και της ελληνικής αγοράς ο κ. Μανιάτης είπε ότι το έργο προϋπολογισμού 750 εκατ ευρώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2015. Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται η μελέτη σκοπιμότητας, ενώ η κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού συστήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στη Μόσχα.

 

Ο σύμβουλος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα κ. Μιχαήλ Σάββα ανέφερε ότι η προσέγγιση της Ρωσίας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη παραμένει ακλόνητη, ότι το έργο είναι εφικτό και βιώσιμο ενώ για τον αγωγό Σαουθ Στριμ είπε ότι γίνονται μελέτες για το υποθαλάσσιο τμήμα στην μαύρη Θάλασσα, ότι έχουν υπογραφεί διακρατικές συμφωνίες εκτός από την Ελλάδα με την Βουλγαρία, την Σερβία, την Ουγγαρία, την Αυστρία και την Σλοβενία καθώς και ότι η έναρξη κατασκευής τοποθετείται στα τέλη του 2013.

 

Ο αντιπρόεδρος ΔΕΠΑ κ. Σπύρος Παλαιογίαννης ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με την ρωσική Gaz prom για την επέκταση της συμφωνίας προμήθειας αερίου μετά το 2016 καθώς και ότι πεδίο συνεργασίας με την ρωσική πλευρά μπορούν να αποτελέσουν οι 3 νέες εταιρείες διανομής αερίου που θα συσταθούν στην Στ. Ελλάδα, την Μακεδονία και την Θράκη.


World Business

Clarida (Fed): Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο για περιστολή των αγορών ομολόγων

Clarida (Fed): Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο…

Η αμερικανική οικονομία δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να εμφανίζει «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο» ώστε...

Media

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Το τραγούδι του Σουηδικού ποπ γκρουπ ABBA στον διαγωνισμό του 1974, το «Waterloo», αναδείχθηκε το καλύτερο τραγούδι του Top 50 του διαγωνισμού...

Secret Money

Tα εμβόλια, τα SOS  και το ΣτE

Tα εμβόλια, τα SOS και το ΣτE…

Kανείς δεν αμφιβάλλει ότι αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την θωράκιση...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας...

Περιβάλλον

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην πορεία απολιγνιτοποίησης της χώρας αποτελεί η κατάθεση την Τετάρτη 5 Μαΐου της...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.