Deal News Online

undefined

Αύξηση αφίξεων και ανάκαμψη τουρισμού Προτεινόμενο

Αύξηση του ποσοστού των αφίξεων από το εξωτερικό, λόγω μειωμένων τιμών, καθώς και άνοδο στα τουριστικά έσοδα αναμένουν φέτος οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.

 

Συγκεκριμένα, αν η ζήτηση διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα μέσα στο επόμενο διάστημα, εκτιμάται πως αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό πακέτων της τελευταίας στιγμής, τα οποία προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ενισχύσει οικονομικά τους ξενοδόχους, μετά από δύο χρόνια ύφεσης, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν προχωρήσει σε μείωση των τιμών τους προκειμένου να κάνουν το προϊόν τους πιο ελκυστικό, καθώς και σε εκπτώσεις και προσφορές που έδιναν στους Tour Operators για να βελτιώσουν τις πληρότητές τους.

 

Άνοδος προκρατήσεων


Ως εκ τούτου, το 2011 αναμένεται να είναι μία χρονιά βελτίωσης και ανάκαμψης, όσον αφορά τον τουριστικό τομέα.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και α' αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Α. Ανδρεάδη, οι προκρατήσεις από τη Γερμανία αυτή τη στιγμή καταγράφουν άνοδο που ξεπερνά το 5% σε σχέση με πέρυσι.

 

Σε ό,τι αφορά στις προκρατήσεις από την αγορά της Βρετανίας, αυτή τη στιγμή σημειώνουν άνοδο της τάξης του 12%, ενώ από τη Γαλλία και την Ιταλία το ποσοστό ανόδου κυμαίνεται σε διψήφιο ποσοστό.

 

Τέλος, από την αγορά της Ρωσίας οι προκρατήσεις καταγράφουν άνοδο που ξεπερνά το 20%. Αναφορικά με την αύξηση του αριθμού των τουριστών από τη Ρωσία, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος ανέφερε ότι σημαντικό ρόλο έχει παίξει η διευκόλυνση των διαδικασιών έκδοσης βίζας στη Ρωσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τη Μόσχα εκδόθηκαν 328.000 θεωρήσεις εισόδου πέρυσι έναντι 216.000 το 2009.

 

Σχέδια του Υπουργείου


Σύμφωνα με σχέδια του υπουργείου, τρία νέα «center visa» αναμένεται να ανοίξουν σύντομα σε ρωσικές πόλεις και θα δοθεί η δυνατότητα σε tour operators να παρέχουν στους πελάτες τους και υπηρεσίες «center visa».

 

Σημαντική αύξηση της κίνησης αναμένεται να σημειωθεί και από την αγορά του Ισραήλ, η οποία πέρυσι κατέγραψε άνοδο που ξεπέρασε το 65%.

 

Σχετικά με την αγορά της Αθήνας και την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που διαμορφώθηκε για την πρωτεύουσα τον τελευταίο χρόνο λόγω διαδηλώσεων και επεισοδίων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής Γ. Ρέτσος επισημαίνει: «Η Αθήνα και κατά προέκταση η Αττική είναι ένας ασφαλής ολοκληρωμένος προορισμός, με σημαντικό εύρος τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών και με εξαιρετικές ξενοδοχειακές υποδομές. Είναι ιδανικός για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις βασικές μορφές τουρισμού σε όλες τις κατηγορίες, ιδίως από μεγάλες αγορές, όπως η Γερμανία.

 

O αυξημένος αριθμός πτήσεων εταιρειών χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» που καταγράφει άνοδο της τάξης του 14,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, θα παίξει επίσης ρόλο στην άνοδο του τουρισμού. Κατά τη φετινή περίοδο 13 εταιρείες χαμηλού κόστους θα συνδέσουν την Αθήνα με 20 ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τις Transavia Netherlands και Jetairfly να προστίθενται στο δίκτυο του αεροδρομίου. Η συγκεκριμένη αγορά αντιπροσωπεύει το 10% της διεθνούς επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου και το 25%-30% της αγοράς του συνόλου των ξένων αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο της Αθήνας.


protoselida

World Business

Χρεοκοπεί  η Αργεντινή;

Χρεοκοπεί η Αργεντινή;

Όταν, το 2001, η Αργεντινή βυθιζόταν σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, οι δανειακές της υποχρεώσεις ανέρχονταν σε...

Media

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Γιουρούσι ανήμερα της Αλωσης "   ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " 10 αλλαγές στις άδειες Δημοσίων υπαλλήλων...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.