Τι κρύβουν οι γυναίκες από τον γιατρό τους

Τι κι αν όλοι ξέρουμε ότι ο γιατρός είναι ο καλύτερος φίλος της υγείας μας, έρευνα του αμερικανικού περιοδικού Health δείχνει ότι οι γυναίκες προτιμούν να κρατούν από τον γιατρό τους κάποια «αθώα» μυστικά.

 

Ο λόγος φαίνεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, να μην είναι άλλος από το ότι οι γυναίκες αισθάνονται άβολα να αποκαλύψουν προσωπικά τους στοιχεία. Από το εάν έχουν μια ισορροπημένη διατροφή μέχρι το πόσο «έντονη» είναι η προσωπική τους ζωή.

 

Το πόσο πιστές ήταν στην θεραπεία που τους συνέστησε ο γιατρός είναι ο συνηθέστερος λόγος που οι γυναίκες λένε ψέματα, ιδιαίτερα ως προς την χρήση των αντιβιοτικών.

 

Μια ακόμα «αθώα» παράληψη φαίνεται πως θεωρούν οι γυναίκες και το να αποκαλύψουν ότι κάνουν μια εξαντλητική δίαιτα ή ότι καταναλώνουν συμπληρώματα διατροφής και χάπια αδυνατίσματος.

 

Το θέμα ταμπού όμως, στο οποίο σύμφωνα με την έρευνα είναι περισσότερο φειδωλές είναι η ερωτική τους ζωή. Πόσους συντρόφους έχουν ή είχαν στο παρελθόν; Πόσο καλή ή αδιάφορη είναι η ερωτική τους ζωή; Οι γυναίκες δυσκολεύονται να τα αποκαλύψουν, ακόμα και στον γιατρό τους.

 

Το στοιχείο - έκπληξη όμως, της έρευνας είναι η απροθυμία των γυναικών να μιλήσουν για το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό τους.

 

Από τα μεγαλύτερα μυστικά είναι περιπτώσεις κατάθλιψης, ψυχικών νοσημάτων αλλά και ασθενειών όπως ο καρκίνος και η αρτηριακή πίεση. Φαίνεται πως ούτε ο φόβος της κληρονομικότητας δεν είναι αρκετός για να απελευθερωθούν και να μιλήσουν στον γιατρό τους.

 

Ο καλός γιατρός είναι εκεί για να μας ακούσει και να δώσει λύση στα προβλήματά μας λέει στα συμπεράσματα της η έρευνα. Η καλή μας υγεία, όμως, και η έγκαιρη διάγνωση εξαρτώνται από εμάς. Πόσο συνεργάσιμοι είμαστε; Κρατώντας μυστικά βάζουμε μόνοι μας εμπόδια που μας εκθέτουν σε κινδύνους, που ούτε φανταζόμαστε.


protoselida

Αθλητικά

Ανδρέας Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης με ρεκόρ

Ανδρέας Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης με ρεκόρ

Ιστορία έγραψε στη Γλασκόβη και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης 25αρας πισίνας ο Ανδρέας Βαζαίος, ο...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Τουρισμός

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες ο πρώτος κύκλος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.