Deal News Online

Ανοδικά τα τουριστικά μεγέθη το 2011 Προτεινόμενο

Αισιοδοξία επικρατεί στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αναφορικά με την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης φέτος.

 

Ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα σειρά ταξιδιών με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο ελληνικός τουρισμός θα κινηθεί ανοδικά φέτος τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και εσόδων, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνονται είναι ιδιαίτερα θετικά από όλες τις αγορές. "θα είναι μια σημαντική αύξηση, αλλά σημασία δεν έχει να αρκεστούμε στο να δρέψουμε στεφάνους δόξης, αλλά σημασία έχει να συνεχίσουμε την ίδια πορεία, να βάλουμε γερά τα θεμέλια για να πάει πολύ ψηλά ο ελληνικός τουρισμός", δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Έχοντας επιστρέψει από την αγορά της Αμερικής και συγκεκριμένα από το Μαϊάμι ο υφυπουργός στάθηκε και στην αύξηση που θα έχει εφέτος ο κλάδος της κρουαζιέρας αποτέλεσμα των επαφών με παράγοντες του χώρου. Αγκάθι αποτελεί έλλειψη η αερομεραφορικών συνδέσεων, με τον κύριο Νικητιάδη να εκφράζει την πίστη, ότι από του χρόνου τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά, σε ό,τι αφορά στην αγορά της Αμερικής.

 

Παραμένοντας στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού ενδιαφέρουσα εξέλιξη αποτελεί η δήλωση του υπουργού ότι εντός του μηνός τρεις με τέσσερις εταιρίες θα δηλώσουν την Ελλάδα για χώρα εκκίνησης για τις δραστηριότητες τους, κάτι ιδιαίτερα θετικό για τον ελληνικό τουρισμό. "Αυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι σοβαρές εταιρίες με ποιοτικό πελατολόγιο, ωστόσο μας ενδιαφέρουν οι μεγάλες εταιρίες και εκεί δίνεται το βάρος των πρωτοβουλιών μας" ανάφερε ο υπουργός.

 

Αυτή τη στιγμή όλα είναι έτοιμα για να υποδεχτεί η Ελλάδα τους πρώτους τουρίστες της με τους εν Ελλάδι τουριστικούς προορισμός να δηλώνουν απόλυτα έτοιμοι για την υποδοχή αυτών ανάφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε, ότι πολλές ξενοδοχειακές μονάδες έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους. Την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες του ΕΟΤ διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστωθεί η εύρυθμη λειτουργία των τουριστικών μονάδων.

 

Σε ό,τι αφορά στην ατζέντα της τουριστικής πολιτικής, είναι θέμα ημερών η κατάθεση του αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή όπου θα τεθεί σε διαβούλευση, όπως επίσης και νομοσχεδίου για τον τουρισμό της υπαίθρου, εντός του οποίου περιλαμβάνεται ο αγροτουρισμός. Τέλος στην τελική φάση επεξεργασίας είναι το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση των τουριστικών κατοικιών με όλες τις εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης των ακινήτων, (καθώς εκεί εντάσσονται και τα ακίνητα της ΕΤΑ και των Ολυμπιακών Ακινήτων).


World Business

Ένας da Vinci κι ένα διαμάντι...  συναγωνίζονται

Ένας da Vinci κι ένα διαμάντι... συναγωνίζονται…

Tο ενδιαφέρον των συλλεκτών σε δύο ξεχωριστά αντικείμενα που βγαίνουν σε δημοπρασία από τον Christie's

Media

«Τα Φιλαράκια»: Στις 27 Μαΐου το επεισόδιο επανένωσης

«Τα Φιλαράκια»: Στις 27 Μαΐου το επεισόδιο επανένωσης

Στις 27 Μαΐου θα μεταδοθεί το επεισόδιο επανένωσης από "Τα Φιλαράκια" («Friends»), την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά...

Secret Money

Tα εμβόλια, τα SOS  και το ΣτE

Tα εμβόλια, τα SOS και το ΣτE…

Kανείς δεν αμφιβάλλει ότι αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την θωράκιση...

Περιβάλλον

Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί πιθανότατα από κεραυνούς

Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί πιθανότατα από κεραυνούς

Τουλάχιστον 18 ελέφαντες εντοπίστηκαν νεκροί στη βορειοανατολική Ινδία, με εκτιμώμενη αιτία θανάτου από κεραυνούς σύμφωνα με τις επίσημες αρχές που ξεκίνησαν μια...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.