Deal News Online

undefined

Επέκταση συνεργασίας Olympic Air - Cyprus Airways

Οι εκτελεστικοί πρόεδροι των Κυπριακών Αερογραμμών και της Olympic Air, , Γιώργος Μαυρόκωστας και Γιάννης Καρακαδάς, μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη τύπου, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ακόμη και μετοχικής συνεργασίας των δύο εταιρειών.

 

Οι δύο εταιρείες έχουν προχωρήσει σε ευρεία στρατηγική συνεργασία από τις 27 Μαρτίου, εγκαινιάζοντας πτήσεις κοινού κωδικού.

 

"Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Η συνεργασία μας θα επεκταθεί στην επίγεια εξυπηρέτηση, στην τεχνική εξυπηρέτηση και μελλοντικά στη συντήρηση αεροπλάνων στην τεχνική βάση της ΟΑ", τόνισε ο κ. Μαυρόκωστας απατώντας σε σχετική ερώτηση. "Η εξέλιξη της συνεργασίας θα μας δείξει πού θα μας οδηγήσει. Καλή διάθεση υπάρχει και από τις δύο πλευρές", σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Καρακαδάς.

 

"Τα πρώτα αποτελέσματα στη συνεργασία της Olympic Air με τις Κυπριακές Αερογραμμές ήρθαν σε χρόνο ρεκόρ. Είναι μια συνεργασία που στηρίζεται σε κοινές καταβολές και αξίες, και παρουσιάζει ένα μοναδικό προϊόν, το οποίο δίνει στις δύο εταιρίες ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μας βάζει σε μια πορεία της οποίας το τέλος ούτε το έχουμε προδιαγράψει, ούτε και περιορίσει", τόνισε ο ίδιος.

 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Olympic Air εξήγησε ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών "έρχεται να διαχειριστεί τα ρίσκα, που έχουν από τη δραστηριοποίησή τους σε ένα διαρκώς ανταγωνιστικό περιβάλλον και να τα μειώσει. Αυτή την περίοδο συντάσσεται και το σχετικό επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο και θα δείξει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η στρατηγική συνεργασία".

 

Επίσης, ο κ Καρακαδάς δήλωσε ότι η συνεργασία της Olympic Air με την ΑEGAN "είναι μια περασμένη υπόθεση , η οποία έκλεισε οριστικά". Πρόσθεσε ότι με την συνεργασία με τις ΚΑ η Olympic Air θα έχει ως μόνιμη βάση στη Λάρνακα τα 12 αεροσκάφη της Κυπριακής εταιρείας.

 

Το κοινό πρόγραμμα πτήσεων Κυπριακών Αερογραμμών και Olympic Air μεταξύ Κύπρου και μεγάλων ελληνικών αεροδρομίων (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Ρόδου) και αντίστροφα, αντιπροσωπεύει το 60%του συνόλου των πτήσεων που προσφέρουν όλες οι εταιρείες που πετούν στα ίδια δρομολόγια φέτος το καλοκαίρι.

 

Η συμφωνία Κυπριακών Αερογραμμών και Olympic Αir από και προς Κύπρο προς και από τα μεγάλα ελληνικά αεροδρόμια (Αθηνών, Θεσσαλονίκης Ηρακλείου και Ρόδου) καθιστά αυτόματα τις δύο εταιρείες ηγέτιδες, ιδιαίτερα στο δρομολόγιο των Αθηνών, προσφέροντας το 63% του συνολικού αριθμού πτήσεων μεταξύ Λάρνακας -Αθήνας.

 

Ειδικότερα προσφέρονται 96 πτήσεις τη βδομάδα από και προς Αθήνα (14 πτήσεις καθημερινά), 28 πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη τη βδομάδα (56% του συνολικού αριθμού πτήσεων) και 8 πτήσεις από και προς Ηράκλειο και Ρόδο τη εβδομάδα.

 

Σταδιακά και μέχρι τις 18 Απριλίου το πρόγραμμα πτήσεων κοινού κωδικού επεκτείνεται σε 15 προορισμούς εσωτερικού της Οlympic Air, προσφέροντας τη δυνατότητα στον επιβάτη για 364 πτήσεις τη βδομάδα στο εσωτερικό της ελληνικής αγοράς, με σύνολο 38.500 προσφερομένων θέσεων.

 

Επίσης θα υπάρξει πτήση κοινού κωδικού στη γραμμή Λάρνακα-Δαμασκός του δικτύου των Κυπριακών Αερογραμμών με marketing αερομεταφορέα την Olympic Air, επιτρέποντας την εξυπηρέτηση του ελληνικού κοινού για πτήσεις προς Μέση Ανατολή μέσω Λάρνακας (παράλληλα εξετάζεται η επέκταση της συμφωνίας και για πτήσεις προς και από Βηρυτό).

 

Σχεδιάζονται πτήσεις κοινού κωδικού στα δρομολόγια της Olympic Air προς και από Βαλκάνια (Βουκουρέστι, Σόφια, Τίρανα, Βελιγράδι) με marketing αερομεταφορέα τις Κυπριακές Αερογραμμές, προσφέροντας τουλάχιστον μια πτήση ημερησίως προς κάθε έναν από τους βαλκανικούς αυτούς προορισμούς από τη Λάρνακα. Η εφαρμογή των ανωτέρω τελουν εν αναμονή έγκρισης πτητικών δικαιωμάτων.

 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας καταβάλλεται προσπάθεια για βελτίωση της ροής της επιβατικής κίνησης στους κόμβους Αθηνών και Λάρνακας, προσφέροντας χρόνο μετεπιβίβασης 1 ώρας.

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών προωθούνται οι πιο κάτω ενέργειες:

 

-Διαχείριση και αξιοποίηση των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης που προσφέρουν οι δύο πλευρές στα Κυπριακά και Ελληνικά Αεροδρόμια.

 

-Απλοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού (στα αεροδρόμια Κύπρου και Ελλάδας), με σκοπό την ενδυνάμωση των παρεχόμενων ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες.

 

-Διερεύνηση δυνατοτήτων παροχής υπηρεσιών στους τομείς συντήρησης αεροσκαφών και εκπαίδευσης πληρωμάτων μεταξύ των δύο ομίλων.

 

Η στρατηγικής σημασίας συνεργασία της Olympic Air και των Κυπριακών Αερογραμμών αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς συμφωνιών που θα επεξεργαστούν οι δύο πλευρές με στόχο:


-Την ορθολογική εκμετάλλευση συχνών πτήσεων και εμπορικά σημαντικών ωραρίων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των 505.000 επιβατών που εμπιστεύθηκαν το 2010 τις δύο εταιρίες (μερίδιο αγοράς 62%).

 

-Την κάλυψη με απευθείας πτήσεις (εποχικές ή και σε ετήσια βάση) σημείων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας και την αύξηση των προσφερομένων εναλλακτικών δρομολογίων μέσω Αθηνών στο εσωτερικό δίκτυο της Olympic Air.

 

Την καλοκαιρινή περίοδο οι Κυπριακές Αερογραμμές θα εκμεταλλεύονται ημερησίως πάνω από 52 πτήσεις εσωτερικού της Olympic Air προς όφελος του κυπριακού ταξιδιωτικού κοινού.

 

Έμφαση δίνεται στην αγορά της Βορείου Ελλάδος όπου οι Κυπριακές Αερογραμμές και η Olympic Air καλύπτουν με 28 εβδομαδιαίες πτήσεις την Θεσσαλονίκη με την Λάρνακα, προσφέροντας το 56% των διαθέσιμων θέσεων στη γραμμή.

 

Παράλληλα, η επαναφορά των 56 εβδομαδιαίων απευθείας συχνοτήτων της Olympic Air από Θεσσαλονίκη προς Μυτιλήνη, Ρόδο, Ηράκλειο και Χανιά ενισχύει τη δυναμική της συγκεκριμένης συνεργασίας.


Secret Money

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

Σε αντίθεση με το «θολό τοπίο» που δημιουργεί το έλλειμμα του EΛAΠE, οι μεγάλοι εγχώριοι...

Αθλητικά

ΕΠΟ: Στις 23 Νοεμβρίου οι εκλογές

ΕΠΟ: Στις 23 Νοεμβρίου οι εκλογές

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ανακοίνωσε σήμεραότι στις 23 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν κι επίσημα οι...

Αυτοκίνητο

Αναπαλαιώνοντας το 205 GTi

Αναπαλαιώνοντας το 205 GTi

Για την επέτειο 210 ετών ιστορίας της Peugeot, η λέσχη «Aventure PEUGEOT» έχει δημιουργήσει μια...

Τεχνολογία

ΕΕ: Επένδυση 144,5 εκατ. στον υπερυπολογιστή LUMI

ΕΕ: Επένδυση 144,5 εκατ. στον υπερυπολογιστή LUMI

Η Κοινή Επιχείρηση για την Ευρωπαϊκή Υπολογιστική Υψηλών Επιδόσεων (EuroHPC JU), η οποία συγκεντρώνει ευρωπαϊκούς...

Περιβάλλον

Ε-smartec: Διαγωνισμός για βιώσιμη κινητικότητα από/προς σχολείο

Ε-smartec: Διαγωνισμός για βιώσιμη κινητικότητα από/προς σχολείο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας που αφορά στη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.