Deal News Online

Ενισχύονται οι τουριστικοί δεσμοί Ελλάδας-Ισραήλ Προτεινόμενο

Η περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών δεσμών Ελλάδας-Ισραήλ βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, Στας Μισέζνικοφ, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, και σε συνέχεια των συνομιλιών που είχαν οι δυο Υπουργοί στο Τελ Αβίβ.

 

Την Κυριακή ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Στας Μισέζνικοφ επισκέφτηκε την Αθήνα όπου ξεναγήθηκε στην Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ενώ σήμερα θα υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.

 

Η περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών δεσμών των δυο χωρών θεωρείται δεδομένη μετά και την περυσινή χρονιά όπου οι αφίξεις ισραηλινών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 57% σε σχέση με το 2009. Επίσης τον Ιανουάριο του 2011 σημειώθηκε μέση αύξηση 18% και τον Φεβρουάριο 33%.

 

Επιπλέον σημαντικές είναι οι ευκαιρίες στον τομέα της κρουαζιέρας η οποία α τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντική ενίσχυση ενώ το 2010 επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να επισκεφτούν την Ελλάδα 50.000 επισκέπτες από το Ισραήλ.

 

Όσον αφορά στις πτήσεις, από τις 15 Μαρτίου η Flying Carpet πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις προς την Θεσσαλονίκη οι οποίες θα αυξηθούν από Εβραϊκό Πάσχα. Επίσης από το Πάσχα ξεκινούν οι πτήσεις προς την Ρόδο και την Κρήτη και από τον Ιούνιο προς Κω, Σαντορίνη, Κέρκυρα , Μύκονο και πολύ πιθανόν και Σκιάθο.

 

Ο κ. Στας Μισέζνικοφ το απόγευμα της Παρασκευής έφτασε στη Θεσσαλονίκη όπου και παρέμεινε ως το πρωί της Κυριακής. Σε εκδήλωση προς τιμήν του, παρουσία του κ. Παύλου Γερουλάνου και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων φορέων τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Ο ισραηλινός υπουργός συνοδευόταν από κορυφαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες (tour operators) και τουριστικούς παράγοντες του Ισραήλ οπότε υπήρχε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και διερεύνησης των δυνατοτήτων για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών των δυο χωρών για την προώθηση του τουρισμού.

 

Ιδιαίτερα, η ενίσχυση των απευθείας πτήσεων μεταξύ Τελ Αβίβ Θεσσαλονίκης και προώθησης κοινών τουριστικών πακέτων είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων με το ενδιαφέρον των ελλήνων επισκεπτών να εστιάζεται στα Ιεροσόλυμα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόσο οι δυο υπουργοί όσο και ο δήμαρχος της πόλης χαιρέτισαν τη νέα εποχή που διανύουν οι σχέσεις των δυο χωρών με τον τουρισμό να αποτελεί το πρώτο πεδίο ανάπτυξης αυτής της σχέσης και δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε περαιτέρω κινήσεις.

 

Η επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Τουρισμού και της αποστολής του στη Θεσσαλονίκη συνδέεται με το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει το Ισραήλ για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών που φιλοξενεί φέτος τους πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής με το Ισραήλ να έχει ξεχωριστό ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Στας Μισέζνικοφ συνοδευόμενος από τον Παύλο Γερουλάνο παρακολούθησαν συναυλία από τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου για το Σταυροδρόμι με αφιέρωμα στους Συνθέτες της Μέσης Ανατολής.


World Business

Clarida (Fed): Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο για περιστολή των αγορών ομολόγων

Clarida (Fed): Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο…

Η αμερικανική οικονομία δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να εμφανίζει «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο» ώστε...

Media

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Το τραγούδι του Σουηδικού ποπ γκρουπ ABBA στον διαγωνισμό του 1974, το «Waterloo», αναδείχθηκε το καλύτερο τραγούδι του Top 50 του διαγωνισμού...

Secret Money

Tα εμβόλια, τα SOS  και το ΣτE

Tα εμβόλια, τα SOS και το ΣτE…

Kανείς δεν αμφιβάλλει ότι αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την θωράκιση...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας...

Περιβάλλον

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην πορεία απολιγνιτοποίησης της χώρας αποτελεί η κατάθεση την Τετάρτη 5 Μαΐου της...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.