Πολιτική

Ποτάμι: Το βουτυρόπαιδο και οι άλλες προσλήψεις

Την ανάγκη να καταργηθεί ο νόμος Τσοχατζόπουλου του 1985 που «μετατρέπει τα πολιτικά γραφεία σε δημόσιες υπηρεσίες» υπογράμμισε την Τρίτη στην Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Συγκεκριμένα απαντώντας στον πρωθυπουργό που είπε ότι έχουν μειωθεί οι μετακλητοί υπάλληλοι στο μισό ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

 

«Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση και προς τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει και που είχαν επιδοθεί σε κομματικές προσλήψεις, όπως και προς το ΣΥΡΙΖΑ: να καταργήσουμε όλοι μαζί το νόμο Τσοχατζόπουλου του 1985 που μετατρέπει τα πολιτικά γραφεία σε δημόσιες υπηρεσίες. Να περιορίσουμε στο ελάχιστο τους μετακλητούς, να ακολουθήσουμε το μοντέλο της Κύπρου, όπου κάθε υπουργός έχει τη δυνατότητα να έχει ένα σύμβουλο και μια γραμματέα. Τελεία. Καμία στρατιά από συμβούλους. Οι υπόλοιποι να αναζητούνται από το δημόσιο. Η δική μας πρόταση λοιπόν είναι συγκεκριμένη: να συνεργαστούμε για ένα νέο δημόσιο».

 

Στην συνέχεια απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα που μίλησε πάλι για «ηθικό πλεονέκτημα», αναφέρθηκε στην περίπτωση του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Τα παλικάρια που ενώ μετείχαν σε όλα τα μεγάλα πάρτι της μεταπολίτευσης, τώρα ως πλούσια και μετανοημένα, έχουν βρει καταφύγιο στην αυλή σας. Eπιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν είναι μόνο αυτή η Ελλάδα, μεγαλοστελέχη δηλαδή του πράσινου κράτους που μόλις είδαν την πτώση, βρήκαν το "φως" τους στην αριστερά. Ή κάποια βουτυρόπαιδα που παριστάνουν τους επαναστάτες – ράπερ, κυκλοφορούν με τη Μερσεντές του μπαμπά τους και έχουν ένα όνειρο να δουλέψουν σκληρά, στο κόμμα φυσικά και στο δημόσιο, ώστε να πάρουν και αυτοί μια λιμουζίνα κάποτε. Ζουν με τα λεφτά του κράτους και αυτοί και οι φίλοι τους και οι συγγενείς τους, και πουλάνε μελό ιστορίες αντίστασης».

 

Καταλήγοντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Το πρόβλημα κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ατόπημα ενός νεαρού αλλά το ότι το καλύπτετε και υπερηφανεύεστε για αυτό. Αυτές οι ιστορίες αντίστασης θα έπρεπε να σας προσβάλλουν. Νομίζω ότι είναι βαθύτατα προσβλητική η εικόνα ενός νεολαίου που μιλάει στο όνομα ενός κόμματος, που υποτίθεται είναι αριστερό, και λέει ότι "είμαι στη θέση και θα βάλω στο δημόσιο την οικογένειά μου επειδή οι παππούδες μου πολέμησαν στο βουνό" και την επόμενη μέρα να εμφανίζεται στη γιορτή της "επανάστασης" οδηγώντας την πολυτελή αυτοκινητάρα του πατρός του. Το πρότυπο είναι ενοχλητικό».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή