Συναντήσεις Μάρδα σε Ραμάλα και Τελ Αβίβ

Την Παλαιστίνη επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μετά το πέρας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερουσαλήμ.

 

Στη Ραμάλα, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με την Υπηρεσιακή Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Παλαιστίνης κα Amal Zatu. O κ. Μάρδας συζήτησε με την κ. Ζatu θέματα συνεργασίας στον κατασκευαστικό τομέα, τον κλάδο των δομικών υλικών και το εμπόριο αγαθών. Από την παλαιστινιακή πλευρά, εκφράστηκε το ενδιαφέρον για ελληνική συμμετοχή στην οικοδόμηση μίας εκ των βιομηχανικών ζωνών. Η κ. Ζatu ζήτησε, επίσης, από τον Υφυπουργό Εξωτερικών τη συνδρομή της Ελλάδος στην παροχή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς στην Παλαιστίνη και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα κατά την υπογραφή των συμφωνιών με το Ισραήλ.

 

Ο κ. Μάρδας συναντήθηκε, επίσης, στην ελληνική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, με 13 Ισραηλινούς επιχειρηματίες, οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα. Υπήρξε εκτενής συζήτηση για τις προοπτικές ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ. Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ισραηλινές επιχειρήσεις για θέματα επιμόρφωσης, εμπορίου, τεχνολογίας, ενέργειας και τουρισμού. Ο κ. Μάρδας παρουσίασε τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική οικονομία και απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που έθεσαν οι επιχειρηματίες. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Επιμελητηρίων του Ισραήλ με τον οποίο συζήτησε τις δυνατότητες ενίσχυσης των εμπορικών διμερών σχέσεων.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Αθλητικά

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα αυτόγραφα και τις selfies

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα…

Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου συνήθως υπογράφουν αυτόγραφα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και...

Αυτοκίνητο

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Το βήμα που τους έδινε η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης έχασαν οι εταιρείες αυτοκινητοβιομηχανίας...

Περιβάλλον

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ευρωπαϊκό "χρυσό" παίρνει η χώρα μας στο τομέα της ανακύκλωσης/επαναχρησιμοποίησης λιπαντικών, καθώς το 50% των...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.