Χαμηλώνει των πήχη των προσδοκιών η Daimler

Μέτρια ενίσχυση των πωλήσεων και των κερδών της αναμένει η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, λόγω των υψηλότερων επενδύσεων και των χαμηλότερων πωλήσεων των οχημάτων Mercedes-Benz στην Κίνα.

 

Ύστερα από αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα πέρυσι κατά 41%, η εταιρία ανακοίνωσε ότι αναμένει οι ρυθμοί ανάπτυξης της Mercedes-Benz να μετριαστούν το 2016 καθώς επιβραδύνεται η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

 

Η Daimler αναμένει τα έσοδα και τα κέρδη προ φόρων και τόκων να αυξηθούν μόνο οριακά το 2016, με τις υψηλότερες επενδύσεις επίσης να αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα.

 

«Οι προοπτικές για το 2016 είναι κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς», σχολίασε αναλυτής της DZ Bank. Στις 14:45 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της εταιρίας σημείωνε πτώση κατά 4,4% στα 60,229 ευρώ, αφού νωρίτερα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τουλάχιστον έτους. Η μετοχή της κινείται πτωτικά παρόλο που η εταιρία πρότεινε το υψηλότερο ποτέ μέρισμα, αξίας 3,25 ευρώ ανά μετοχή για το 2015.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος Ντίτερ Ζέτσε είπε ότι είναι λάθος να απογοητευθεί κανείς από τις προοπτικές για την Mercedes-Benz, την πιο κερδοφόρα μονάδα του ομίλου, στην Κίνα, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά αυτοκινήτου. «Η πρόβλεψη της αγοράς είναι για ανάπτυξη 8% (στην Κίνα) και πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε αύξηση του μεριδίου μας στην αγορά», δήλωσε.

 

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρίας Μπόντο Ούμπερ, οι προβλέψεις για υποτονική ανάπτυξη οφείλονται και στις επενδύσεις. Η εταιρία σχεδιάζει να επενδύσει 30 δισεκ. ευρώ στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης καθώς και σε ακίνητα, μονάδες και εξοπλισμό έως τα τέλη του 2017.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων της Daimler αυξήθηκαν κατά 36% στα 13,81 δισεκ. ευρώ το 2015, οριακά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 13,84 δισεκ. ευρώ.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Αθλητικά

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα αυτόγραφα και τις selfies

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα…

Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου συνήθως υπογράφουν αυτόγραφα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και...

Αυτοκίνητο

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Το βήμα που τους έδινε η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης έχασαν οι εταιρείες αυτοκινητοβιομηχανίας...

Περιβάλλον

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ευρωπαϊκό "χρυσό" παίρνει η χώρα μας στο τομέα της ανακύκλωσης/επαναχρησιμοποίησης λιπαντικών, καθώς το 50% των...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.