Deal News Online

undefined

Απώλειες 10% στον κλάδο του real estate

Απώλειες ύψους 10% καταγράφει ο κλάδος του real estate τα δύο χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Invest in Greece σε ενημερωτικό του έγγραφο.

 

Όπως σημειώνεται μάλιστα, το ποσοστό αυτό θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με τις αποδόσεις που παρουσιάζουν άλλοι κλάδοι της οικονομίας.

 

Το Invest in Greece, σε σχετική ανάλυσή του για τον κλάδο των ακινήτων στην ελληνική αγορά, βλέπει πέντε σημαντικούς λόγους για να επενδύσει κανείς αυτή την στιγμή στο εγχώριο real estate:

 

-Το κόστος κατασκευής έχει μειωθεί σημαντικά ακριβώς λόγω των μειωμένων επενδύσεων στον κλάδο των κατασκευών στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα ως απόρροια της κρίσης.

 

-Σε βάθος χρόνου και με βάση τα ιστορικά στοιχεία, το real estate αποδίδει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη μορφή επενδύσεων στη χώρα μας.

 

-Ο συγκεκριμένος τομέας έδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα ακόμη και κατά την περίοδο της κρίσης.

 

-Παρά τη μεγάλη κρίση που υφίσταται ο κλάδος των κατασκευών στην Ελλάδα, οι τιμές των ακινήτων στην εγχώρια αγορά έχουν μειωθεί σταδιακά και σε λογικά επίπεδα χωρίς να υφίσταται κίνδυνος ''φούσκας''.

 

-Nέα έργα στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται καθ' όδον, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει το ενδιαφέρον για τον κλάδο.

 

Σε ότι αφορά στις επενδυτικές ευκαιρίες στα ακίνητα το Invest in Greece αναφέρει ότι ευκαιρίες παρουσιάζονται:

 

- Στον κλάδο των γραφείων με ένα στόκ στην Αθήνα πάνω από 5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Το Invest in Greece προβλέπει ότι θα υπάρξουν νέες ανάγκες. Η επέκταση του μετρό στην Αθήνα και η καταστασή της γραμμής στη Θεσσαλονίκη σε συνδυασμό με τη μελλοντική επέκταση της Αττικής Οδού υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ ειδικά για την περίπτωση της Αττικής Οδού, νέες αγορές έχουν αρχίσει να δημιουργούνται στις γύρω περιοχές. Αντίστοιχα, το επενδυτικό πλάνο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά εκτιμάται ότι δημιουργεί νέες ευκαιρίες στον Πειραιά.

 

- Στα εμπορικά καταστήματα εκτιμάται ότι συνεχίζεται η επέκταση των μεγάλων λιανεμπορικών ομίλων καθώς η εγχώρια αγορά των mall παραμένει περιορισμένη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ οι αποδόσεις στην Αθήνα για τα εμπορικά καταστήματα προσεγγίζουν το 7%.

 

- Στον τουρισμό, πάνω από 20 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν επενδυτές στην αγορά εξοχικής κατοικίας, όπου σύμφωνα με σχετική έρευνα της Deloitte υπάρχει δυνητική ζήτηση για 1 εκατομμύρια σπίτια.

 

Σύμφωνα με το International Retirement Directory της Daily Telegraph, Eλλάδα και Κύπρος περιλαμβάνονται στην πεντάδα των πιο ελκυστικών προορισμών για τους Βρετανούς και άλλους Βορειοευρωπαίους πολίτες για την αγορά β' κατοικίας.

 

Επίσης, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, μία ανάπτυξη στην Ελλάδα στον κλάδο της παραθεριστικής κατοικίας θα μπορούσε να δημιουργήσει ενίσχυση του ΑΕΠ σε ποσοστό 0,5% σε ετήσια βάση.

 

Τέλος παρά τις τρέχουσες συνθήκες κρίσης, τα δάνεια για παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα αναμένεται να φθάσουν τις 80.000 σε βάθος δεκαετίας.

 

- Στον κλάδο των βιομηχανικών χώρων και των logistics, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Εθνικής Τράπεζας, η σταδιακή μετεξέλιξη της Ελλάδος σε περιφερειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση κατά 0,2% του ΑΕΠ.


World Business

ΗΠΑ: «Βουτιά»-ρεκόρ 31,4% της οικονομίας στο β΄ τρίμηνο

ΗΠΑ: «Βουτιά»-ρεκόρ 31,4% της οικονομίας στο β΄ τρίμηνο…

Κατά 31,4% συρρικνώθηκε η αμερικανική οικονομία στο β΄ τρίμηνο, στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 73...

Media

Γερμανικός Τύπος: Γιατί η Τουρκία υποχώρησε στη διαμάχη για τo φυσικό αέριο με την Ελλάδα

Γερμανικός Τύπος: Γιατί η Τουρκία υποχώρησε στη διαμάχη…

Στα ελληνοτουρκικά εστιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ, αναφερόμενα στην «υποχώρηση» της Τουρκίας, το ρόλο της...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Υγεία & Διατροφή

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κορωνοϊού

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για…

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κλινικές δοκιμές της φάσης II του πειραματικού...

Περιβάλλον

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Σημαντική αύξηση, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά σημείωσαν οι δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη και...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.