Άρση εποπτείας της Fed στις financial δραστηριότητές της ζητά η GE

Η General Electric ζήτησε επισήμως να απελευθερωθεί από την εποπτεία της Federal Reserve, δηλώνοντας πως έχει συρρικνώσει επαρκώς το κάποτε τεράστιο τμήμα χρηματοοικονομικών της υπηρεσιών, και δεν αποτελεί συστημική απειλή για το τραπεζικό σύστημα.

 

Έχοντας κατηγοριοποιηθεί ως «συστημικά σημαντικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα» (SIFI), ζητήθηκε από την GE να υποβληθεί σε χρηματοπιστωτική εποπτεία από το προσωπικό της Fed και να περιορίσει την μόχλευση, δύο παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην απόφαση της GE για να αποχωρήσει από τις περισσότερες δραστηριότητες δανεισμού, και οι οποίες μέχρι προσφάτως παρείχαν σχεδόν τα μισά κέρδη του ομίλου.

 

Σε αίτησή της προς το Συμβούλιο Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η GE ανακοίνωσε πως έχει περικόψει κατά το ήμισυ τα assets της στην χρηματοπιστωτική μονάδα, έχει περιορίσει το μεγαλύτερο μέρος των αμερικανικών δραστηριοτήτων, και έκοψε τους δεσμούς της εταιρείας με το υπόλοιπο χρηματοπιστωτικό σύστημα που είχε οδηγήσει στο να λάβει τον χαρακτηρισμό SIFI.

 

Τα απομεινάρια της GE Capital, του χρηματοπιστωτικού βραχίονα της εταιρείας, «είναι μικρότερα, απλούστερα και λιγότερο συνδεδεμένα με το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα», τόνισε η εταιρεία προσθέτοντας ότι η μονάδα δεν αποτελεί καμία απολύτως απειλή για την αμερικανική χρηματοπιστωτική σταθερότητα.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.