Πρόγραμμα στέγασης ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, Αναστάσιος Βρεττός, και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για πρόγραμμα στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε δομές του υπουργείου σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

 

Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και η συμφωνία έχει εξάμηνη διάρκεια που μπορεί να επεκταθεί για άλλους έξι μήνες και για άλλες κρατικές δομές, που βρίσκονται εντός Αττικής.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά αξιοπρεπών συνθηκών και εκπαίδευσης σε 40 ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες, των οποίων τα αιτήματα στέγασης εκκρεμούν.

 

Το υπουργείο και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, θα προσφέρουν τη διαμονή, τη σίτιση και την νομική κάλυψη για την επανασύνδεση των παιδιών με τις οικογένειές τους.

 

Τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω δωρεάς από τη Διεθνή τους Ένωση, θα προσφέρουν το σύνολο της μισθοδοσίας και των εισφορών του επιστημονικού και ψυχοπαιδαγωγικού προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία των ξενώνων.

 

Η παραπάνω συμφωνία προστίθεται στις δράσεις που προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω δωρεάς της Διεθνής τους Ένωσης, από τον Δεκέμβριου 2015 στον Ελαιώνα, στη Μόρια και στο Απάνεμο στη Λέσβο και στα Διαβατά, μαζί με προσφορά ειδών για παιδιά ηλικίας 0-5.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.