Deal News Online

undefined

Το Ποτάμι: Ζητά Σύγκληση επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ

Έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ζητά το Ποτάμι προκειμένου να εξεταστεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για τις σοβαρές καταγγελίες περί λαθροχειρίας σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Οι βουλευτές Κώστας Μπαργιώτας και Ιλχάν Αχμέτ με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής  επισημαίνουν ότι ο κ. Πολάκης έχει ήδη παραδεχθεί ότι «πείραξε» τις λίστες υποψηφίων του ΚΕΕΛΠΝΟ και υποστηρίζουν «φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνεται ούτε τον θεσμικό του ρόλο ούτε τα όρια των αρμοδιοτήτων του, πράγμα που εξηγεί ενδεχομένως και την εν γένει συμπεριφορά του».

 

«Αν είναι αλήθεια ότι υπήρχαν λάθη στην κατάταξη της επιτροπής κρίσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, όφειλε να αναπέμψει την εισήγηση στην αρμόδια επιτροπή και να ζητήσει, αν έκρινε πως υπήρξε δόλος, διερεύνηση της υπόθεσης» υπογραμμίζουν οι βουλευτές του Ποταμιού και προσθέτουν «Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιούται να υποκαθιστά επιτροπές, όργανα ή τη δικαιοσύνη. Η συμπεριφορά του συνιστά κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Η παραδοχή της πράξης με τέτοιες δικαιολογίες συνιστά μια πολύ ανησυχητική ένδειξη άγνοιας των βασικών αρχών λειτουργίας του πολιτεύματος. Ή έμπρακτη περιφρόνησή του. Με την παραδοχή αυτή μάλιστα τορπιλίζει συνολικά το διαγωνισμό. Κανένα δικαστήριο δεν θα δεχθεί ως νόμιμες τέτοιες επιλογές. Βέβαια, ο κ. Πολάκης ενδέχεται να νομίζει πως είναι υπεράνω του νόμου.

 

Εκατόν πενήντα κλίνες ΜΕΘ έμειναν κλειστές καθ' όλη τη διάρκεια της επιδημίας της γρίπης με ολέθρια αποτελέσματα, για να ετοιμάσει ο Υπουργός τους διορισμούς στα μέτρα του. Με τα καμώματά του θα παραμείνουν προφανώς κλειστές για περισσότερο χρόνο». Οι ίδιοι αναφέρονται και σε παλιές υποθέσεις του κ. Πολάκη λέγοντας «Μπορεί τα διπλά βιβλία, οι αυθαίρετες κατασκευές προβλητών και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τα πλοία στο δήμο Σφακίων να θεωρήθηκαν χαριτωμένες γραφικότητες από τον Πρωθυπουργό, όταν διόρισε τον κ Πολάκη Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας. Όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο κ Πολάκης εκθέτει την κυβέρνηση πολλαπλώς λόγω και έργω. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που ο ίδιος αδυνατεί να συναισθανθεί. Αρκετά».

 

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων:


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Προς: τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Εμμανουήλ-Νικόλαο Μανιό

 

Θέμα: Αίτημα για σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων σε ειδική συνεδρίαση σχετικά με καταγγελίες για πολιτική παρέμβαση σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 

Μετά τις σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και την έμμεση παραδοχή (δελτίο τύπου, 19/04/2016) ότι υπήρξαν αλλοιώσεις στη λίστα των επιτυχόντων ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρακαλούμε να συγκληθεί άμεσα η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων σε ειδική συνεδρίαση προκειμένου να προσέλθει ο Αναπληρωτής Υπουργός να δώσει διευκρινίσεις. Πρόκειται για μείζον ζήτημα με σοβαρότατες νομικές, ηθικές και πολιτικές προεκτάσεις που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ευρείας συζήτησης εντός του Κοινοβουλίου.


protoselida

Media

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Γιουρούσι ανήμερα της Αλωσης "   ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " 10 αλλαγές στις άδειες Δημοσίων υπαλλήλων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.