Deal News Online

undefined

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιαννόπουλος

Για την παύση του από τη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και την κόντρα του με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας·Παύλο Πολάκη μίλησε ο Θανάσης Γιαννόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον σταθμό Βήμα FM.

 

«Η θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ και οι θέσεις οι άλλες, όπως ξέρετε, είναι τιμητικές θέσεις, είναι τιμητική η θέση του προέδρου, εγώ μετέχω τεχνοκρατικά, επιστημονικά, ως πρόεδρος και γι'αυτό, με επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Τέλος πάντως ο κύριος υπουργός, όπως σας είπα, νόμισε ότι κατά αυτό τον τρόπο, θα τρομοκρατήσει το διοικητικό συμβούλιο και θα υπογράψει το διοικητικό συμβούλιο, λίστα επιτυχόντων γιατρών και νοσηλευτών, που θα ερχόντουσαν αργότερα, παράνομα. Ε, αυτό, δεν μπόρεσε να το πετύχει, δεν μπορούσε να γίνει από εμάς, εμείς τη νομιμότητα σεβόμαστε και αυτή διακονούμε, αυτό βέβαια δεν το αντιλαμβάνεται ο κ. Υπουργός και προτίμησε τη λύση αυτή, δηλαδή να μας οδηγήσει σε παραίτηση. Δεν παραιτούμεθα, διότι είναι ηθικοί οι λόγοι της μη παραίτησής μου, λόγω του ότι θα δεχόμουν αυτές τις αιτιάσεις τις οποίες αναφέρει ο κ. υπουργός και γι'αυτό κιόλας, ας μας παραιτήσει ο ίδιος κάνοντας την οποιαδήποτε ενέργεια. Βέβαια μετά από όλες αυτές τις κινήσεις υπάρχουν και οι αντιδράσεις και βεβαίως, θα πρέπει να ξέρετε ότι η πολιτεία μου, η ζωή μου, η οποία είναι γνωστή και κρυστάλλινη, τόσο στον πολιτικό στίβο, όσο και στην Ακαδημαϊκή κοινότητα, δεν θα μπει σε διαπραγμάτευση, με τις απρέπειες και τους ψευτο-τσαμπουκάδες του Αναπληρωτή Υπουργού», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

 

«Θα υπάρξει συνέχεια, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα, τα οποία προβλέπει η διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις, που ενώ υπάρχει κάποια θητεία συγκεκριμένη, κάποιος υπουργός θέλει τη διακοπή της θητείας αυτής, κατ' αυτό τον τρόπο», συμπλήρωσε.

 

Για τη λίστα προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ


«Η λίστα αυτή, προέρχεται από παράνομες ενέργειες, δηλαδή ζητήθηκαν οι φάκελοι και τους πήρε ο υπουργός στο γραφείο του, όχι μόνο των γιατρών, οι οποίοι ήταν κάπου 220 φάκελοι, αλλά και κάπου 2000 τόσοι, που ήταν οι φάκελοι των νοσηλευτών και νοσηλευτριών. Αυτή είναι μια παράνομη ενέργεια και μάλιστα θίγεται και το θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων, αυτά θα τα βρούνε βεβαίως, οι αρμοδιότεροι εμού.

 

Κάνανε και μας δώσανε μία λίστα δικιά τους, αυτό είναι παράνομο, είναι παράτυπο, δεν προβλέπεται πουθενά, διότι τον διαγωνισμό μας εξουσιοδότησε να τον κάνουμε εμείς και τον διαγωνισμό τον κάνουμε εμείς, βάσει της κανονιστικής διαδικασίας, που υπάρχει στον Οργανισμό. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει, ποτέ δεν έχουνε γίνει αυτές οι ενέργειες.

 

Θα είναι υποχρεωμένος να απαντήσει (ο κ. Πολάκης) σε αρμοδιότερους εμού, εκεί που θα κληθεί, διότι μην ξεχνάτε, ότι υπάρχει μία μηνυτήρια αναφορά, η οποία τρέχει και θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Υπουργός, ότι δεν είναι στο «ακαταδίωκτο».

 

Εάν θα χάσει, που θα τη χάσει τη λεοντή του υπουργού και βουλευτή, κάποια στιγμή, μοιραίως θα πηγαίνει αρκετά πρωινά, να απολογείται εκεί που πηγαίνουνε όλοι οι κοινοί θνητοί», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.


protoselida

Secret Money

 TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

Yπάρχει άραγε κάποια εξέλιξη στις συζητήσεις μεταξύ των τραπεζών και της Xαλυβουργικής για το θέμα...

Υγεία & Διατροφή

Συμφωνία Κομισιόν με Merck και Roche

Συμφωνία Κομισιόν με Merck και Roche

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Merck επιβεβαίωσε σήμερα ότι συμφώνησε να εφοδιάσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Περιβάλλον

Μεγάλη απειλή τα drones στις προστατευομενες περιοχες

Μεγάλη απειλή τα drones στις προστατευομενες περιοχες

Οι Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, Λίμνης Κερκίνης και Κορώνειας-Βόλβης-Χαλκιδικήςμαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία...

Τουρισμός

Austrian Airlines: Διπλασιασμός θερινών πτήσεων

Austrian Airlines: Διπλασιασμός θερινών πτήσεων

"Ολική επαναφορά" επιδιώκει η αεροπορική εταιρεία Austrian Airlines, καθώς δημοσίευσε το εναπομένον πρόγραμμα θερινών πτήσεων,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.