Κέρδη και προσλήψεις στην Airbus

Η κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus σημείωσε μεγαλύτερα κέρδη απ' ό,τι ανέμενε όταν ξεκίνησε τις μειώσεις δαπανών εν μέσω της οικονομικής κρίσης το 2007, και παραμένει ανταγωνιστική παρά την άνοδο του ευρώ, δήλωσε η εταιρεία.

 

«Οι στόχοι έχουν υπερβεί κατά πολύ τα αναμενόμενα» και το λεγόμενο πρόγραμμα Power 8 έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία να εξοικονομήσει 2.5 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει τόσο επιπλέον κέρδος, όσο και 10 δισ. ευρώ σε μετρητά», είπε ο ανώτερος διευθυντής της καθημερινής εφημερίδας Les Echos.

 

Η εταιρεία αναμένεται να απασχολήσει επιπλέον 3.000 άτομα φέτος. Η Airbus, θυγατρική της ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής EADS, έχουν σκοπό να εξοικονομήσουν 2.2 δισ. ευρώ και 5 δισ. ευρώ σε μετρητά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα Power 8 έχει σαν στόχο τη μετατροπή της Airbus από το να είναι ένα σύμπλεγμα εθνικών φορέων που επικεντρώνονται γύρω από μια κεντρική λειτουργία, σε μια ολοκληρωμένη επιχείρηση.

 

Εν τω μεταξύ, για να αντεπεξέλθει με την έναρξη πτήσεων του αεροσκάφους A350 και την αύξηση του ποσοστού της παραγωγής, ο όμιλος προσέλαβε 2.200 άτομα το 2010, εκ των οποίων οι μισοί προσλήφθηκαν στη Γαλλία. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει 3.000 περισσότερα άτομα φέτος στους τομείς της μηχανικής.


protoselida

Media

ΕΔΙΠΤ: Εκδήλωση για την επέτειο των 80 χρόνων

ΕΔΙΠΤ: Εκδήλωση για την επέτειο των 80 χρόνων

Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτήτων Περιοδικού Τύπου γιόρτασε τα 80 χρόνια από την ίδρυση της τη...

Αθλητικά

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η Γιουβέντους

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η…

Ένα ξενοδοχείο με ατμόσφαιρα ... Γιουβέντους, άνοιξε και παρουσίασε επίσημα η “Μεγάλη Κυρία” του ιταλικού...

Αυτοκίνητο

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

Η Peugeot, με αφορμή το λανσάρισμα του δημοφιλούς μοντέλου της νέου Peugeot 208, διοργανώνει...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.