Κατάινεν: Έλληνες υπουργοί γύρισαν την πλάτη στο πακέτο Γιούνκερ

Την ώρα που η υπερφορολόγηση έχει χτυπήσει κόκκινο και οι πολίτες είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση η βόμβα έρχεται από τις Βρυξέλλες.

 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γύρκι Κατάινεν αποκάλυψε πως Έλληνες υπουργοί «απαξίωσαν» το πακέτο Γιούνκερ απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο ζεστό χρήμα αλλά και επενδυτικές ευκαιρίες οι οποίες θα δημιουργούσαν πολλές νέες θέσεις εργασίας.

 

«Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμμετοχή της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα μικρή και περιορίζεται σε δύο, μόλις, προγράμματα», είπε ο Ευρωπαίος Αξιωματούχος αναφερόμενος στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

 

«Φωτογράφισε» Έλληνες υπουργούς


Ο Γύρκι Κατάινεν επισήμανε ότι «υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών. Ακόμη και κάποιοι υπουργοί μού έλεγαν όταν τους συναντούσα ότι «αφού δεν υπάρχουν περισσότερα χρήματα, τότε δεν μας ενδιαφέρει».

 

Και τους έλεγα: «εντάξει, αφού δεν ενδιαφέρεστε, ενημερώστε τουλάχιστον τους ιδιώτες επενδυτές ότι μπορούν να έρθουν σε απευθείας επαφή με την ΕΤΕπ"». Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, προχωρώντας ακόμη περισσότερο, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, κατά την οποία, όπως είπε, «συνάντησα εκπροσώπους των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών. Κάναμε μία προσπάθεια να εξηγήσουμε τι μπορούν να κάνουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Ήταν η πρώτη φορά που οι ελληνικές τράπεζες μάθαιναν ότι μπορούν να αντλήσουν απευθείας πόρους από το επενδυτικό πακέτο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

 

Σε βαθύ ύπνο...η Ελλάδα


Στο ίδιο μήκος κύματος με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γύρκι Κατάινεν κινήθηκε και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Φίλιπ Λάμπερτς ο οποίος και παρατήρησε «βαθύ ύπνο» της Ελλάδας σε ότι αφορά την απορρόφηση πόρων.

 

«Η ΕΕ χρηματοδοτεί «λίγο απ' όλα». Θα ήταν προτιμότερο και πιο ωφέλιμο για χώρες όπως η Ελλάδα, να υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση, για παράδειγμα στην ενέργεια. Η περιφέρεια της Ευρώπης έχει το μεγαλύτερο δυναμικό για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ την ίδια στιγμή το κέντρο της Ευρώπης έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση. Αυτό τί σημαίνει;

 

Ότι αν επενδύαμε στις ανανεώσιμες πηγές, θα είχαμε τη στόχευση που σήμερα λείπει από το πακέτο Γιούνκερ. Ωστόσο, η συμμετοχή της Ελλάδας στο «πακέτο Γιούνκερ» είναι πολύ μικρή. Συμμετέχει μόνο με δύο επενδυτικά σχέδια του ιδιωτικού τομέα, παρά την υπόσχεση του υπουργείου Ανάπτυξης, που διατυπώθηκε το Μάρτιο για «επενδυτική αντεπίθεση», στα πλαίσια της οποίας πρότεινε για χρηματοδότηση 42 έργα υποδομής, ύψους 5,6 δισ ευρώ».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Αθλητικά

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα αυτόγραφα και τις selfies

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα…

Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου συνήθως υπογράφουν αυτόγραφα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και...

Αυτοκίνητο

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Το βήμα που τους έδινε η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης έχασαν οι εταιρείες αυτοκινητοβιομηχανίας...

Περιβάλλον

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ευρωπαϊκό "χρυσό" παίρνει η χώρα μας στο τομέα της ανακύκλωσης/επαναχρησιμοποίησης λιπαντικών, καθώς το 50% των...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.