Στροφή σε ενεργειακές επενδύσεις «βλέπει» η ΤτΕ Προτεινόμενο

Σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας αναμένεται να παίξουν τα επόμενα χρόνια οι ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, οι οποίες μπορούν να φτάσουν τα 10-20 δισ. ευρώ.

 

Αυτό αποκαλύπτει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την οποία επικαλείται η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη νομισματική πολιτική.

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση, οι δράσεις του σχεδίου Γιούνκερ, οι οποίες ήδη είναι σε χρήση σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση των επενδύσεων τα επόμενα χρόνια. Για παράδειγμα, σύμφωνα με υπολογισμούς των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μέσω ολοκληρωμένων συστημάτων μονώσεων κατοικιών και στροφής σε “καθαρότερες” πηγές ενέργειας, μπορούν να φθάσουν τα 10 έως 20 δισ. ευρώ τα αμέσως επόμενα χρόνια.

 

Οι μεταρρυθμίσεις και η απελευθέρωση του ενεργειακού τομέα που έχουν ήδη αποφασιστεί και υλοποιούνται, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που προαναφέρθηκαν, θα έχουν ως αποτέλεσμα τόσο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη μείωση του κόστους διαβίωσής τους, όσο και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της μείωσης του κόστους ενέργειας.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.