Στροφή σε ενεργειακές επενδύσεις «βλέπει» η ΤτΕ Προτεινόμενο

Σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας αναμένεται να παίξουν τα επόμενα χρόνια οι ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, οι οποίες μπορούν να φτάσουν τα 10-20 δισ. ευρώ.

 

Αυτό αποκαλύπτει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την οποία επικαλείται η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη νομισματική πολιτική.

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση, οι δράσεις του σχεδίου Γιούνκερ, οι οποίες ήδη είναι σε χρήση σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση των επενδύσεων τα επόμενα χρόνια. Για παράδειγμα, σύμφωνα με υπολογισμούς των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μέσω ολοκληρωμένων συστημάτων μονώσεων κατοικιών και στροφής σε “καθαρότερες” πηγές ενέργειας, μπορούν να φθάσουν τα 10 έως 20 δισ. ευρώ τα αμέσως επόμενα χρόνια.

 

Οι μεταρρυθμίσεις και η απελευθέρωση του ενεργειακού τομέα που έχουν ήδη αποφασιστεί και υλοποιούνται, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που προαναφέρθηκαν, θα έχουν ως αποτέλεσμα τόσο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη μείωση του κόστους διαβίωσής τους, όσο και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της μείωσης του κόστους ενέργειας.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.