Μοσκοβισί: Το πακέτο Γιούνκερ πόλος επενδύσεων

Στην ενθάρρυνση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα θα συμβάλει σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί και το «πρόγραμμα Γιούνκερ». Διασκεδάζοντας κατά κάποιο τρόπο τις αμφιβολίες που εκφράζονται για την εφαρμογή του προγράμματος υποστηρίζει ότι «δεν πρόκειται για μύθο» αλλά ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

 

Σύμφωνα με τον Γάλλο επίτροπο, στην Ελλάδα υπάρχουν «καλά σχέδια» προς χρηματοδότηση από αυτό το πρόγραμμα. Ένα από αυτά βρίσκεται ήδη στο στάδιο της εκπόνησης. Πιθανώς σήμερα να γίνει και η ανακοίνωση της χρηματοδότησης του. Ο ίδιος σκοπεύει να επισκεφθεί την Αθήνα τον Ιούλιο.

 

Όπως δηλώνει, ψηλά στην ατζέντα αυτής της επίσκεψης θα βρεθεί το θέμα των επενδύσεων. Ένα ζήτημα που επισκιάζει το επενδυτικό κλίμα είναι η διευθέτηση του χρέους, καθώς συνεπάγεται νέες διαπραγματεύσεις αλλά και νέες δεσμεύσεις για την Ελλάδα. Ο κ. Μοσκοβισί πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση, και μάλιστα σύντομα.

 

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε από τη στιγμή που το Eurogroup συζήτησε το θέμα σε συνεδρίαση του: «Το συζητήσαμε έχοντας μια γερμανική κυβέρνηση που δεν ήταν πάντα ενθουσιασμένη γι' αυτό, ένα ΔΝΤ το οποίο ήταν μεν ενθουσιασμένο γι' αυτό, αλλά όχι και τόσο πολύ ενθουσιασμένο για το ότι θα υπάρξουν περισσότερες ευέλικτες μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία. Ελπίζω ότι προς το τέλος του έτους θα έχουμε καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα μας επιτρέψει να αποφασίσουμε για μια ουσιαστική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Γνωρίζω ότι αυτό προσμένει ο ελληνικός λαός και σίγουρα το αξίζει».


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.