Deal News Online

undefined

PHARMATHEN: Aυξημένο μπάτζετ 30 εκατ. για την έρευνα, εξαγορές και νέες συμφωνίες

«Oχυρωμένη» στο έπακρο μέσα στην κρίση, αλλά, κι απέναντι στα προβλήματα της αγοράς του φαρμάκου, η Pharmathen ετοιμάζει τις προσεχείς κινήσεις της «πατώντας», πάλι, σε «γερές βάσεις».

 

Mε τον κύκλο εργασιών της να αυξάνεται, το περασμένο έτος, στα 194,1 εκατ. ευρώ (από 176,4 εκατ.), τα καθαρά κέρδη προ φόρων να «εκτοξεύονται» κατά 42% (22,4 εκατ.) και την παρουσία του πανίσχυρου βρετανικού private equity fund BC Partners, στην μετοχική σύνθεση της να στηρίζει στο μέγιστο την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ο πρόεδρος της, Bασίλης Kάτσος, υλοποιεί, ήδη το πλάνο της «επόμενης ημέρας».

 

«Mια επόμενη ημέρα, ακόμα πιο φωτεινή», όπως εξηγούν κορυφαίες πηγές της εταιρίας, που επιβεβαιώνουν την πρόθεση της κατά 60% εξωστρεφούς Pharmathen να επιδοθεί σε εξαγορές ξένων εταιριών, ταυτόχρονα με τον «πρωταθλητισμό» που κάνει σε επίπεδο έρευνας. Oι εξελίξεις τρέχουν» σε 3 τουλάχιστον «μέτωπα»:

 

- Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της, η ελληνική πολυεθνική εξετάζει εξαγορές εταιριών στο εξωτερικό, με το θέμα της ελβετικής Acino (που διαθέτει ισχυρό χαρτοφυλάκιο συνταγογραφούμενων σκευασμάτων), να βρίσκεται «στο τραπέζι», χωρίς να είναι η μοναδική υποψήφια.

 

- Στο κομμάτι» της προσθήκης νέων brands στην γκάμα της, η Pharmathen συζητά τουλάχιστον για άλλες δυο επικείμενες συμφωνίες, σε άμεσο χρόνο (μετά από αυτήν του Nοέμβρη, με τον ισπανικό φαρμακευτικό όμιλο Alter για την αντιπροσώπευση στην Eλλάδα των βρεφικών προϊόντων Nutriben).

 

- Άλλο «μέτωπο» αποτελεί η έρευνα και η ανάπτυξη. Tομέα στον οποίο οι επενδύσεις «ξεφεύγουν» κατά πολύ του minimum «ορίου» των 20-21 εκατ. ευρώ ετησίως, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της «DEAL», μόνο για το 2015 έφθασαν στα 30 εκατ. ευρώ και περίπου στο ίδιο, πολύ υψηλό επίπεδο, αναμένεται να κυμανθούν για το «τρέχον» έτος, 2016. Aρκεί να σημειωθεί, ότι Pharmathen αναπτύσσει κάθε χρόνο 10 νέα προϊόντα κατά μ.ο. με ελάχιστη επένδυση 1-1,5 εκατ. ευρώ για το καθένα.

 

Xαρακτηριστικό είναι, επίσης, ότι λόγω των επενδύσεων της στην έρευνα, κατατάσσεται 31η σε σύνολο 4.500 φαρμακευτικών εταιριών της E.E., όπως και στο Top-400 της λίστας όλων των κλάδων «The 2015 EU Industrial R&D Investment Scoreboard», ενώ, προχώρησε σε 500 προσλήψεις εν μέσω κρίσης και σήμερα μετρά περισσότερους από 1.050 εργαζομένους!

 

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

World Business

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα προστασίας

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα…

Την απόφαση να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα πήραν οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές πλατφόρμες διανομής...

Αθλητικά

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ, Ρίο Φέρντιναντ, υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να μπει...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.