Πακέτο Γιούνκερ: «Απογειώνει» τα 14 περιφερειακά της Fraport

«Ένεση» ρευστότητας 300 εκατ. για το πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της Fraport

 

Μετά την αλλαντοβιομηχανία Creta Farm και τα 15 εκατ. ευρώ που έλαβε από την ένταξή της στο περίφημο πακέτο Γιούνκερ, σειρά έχουν τα 14 Περιφερειακά αεροδρόμια να πάρουν «ανάσα» με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 300 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

 

Η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) για το πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της Fraport.

 

Εκτός από την Creta Farms και την Fraport το «ok» για την ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ πήρε επίσης το επενδυτικό fund Diorama του Δημήτρη Δασκαλόπουλου με 20 εκατ. ευρώ ενώ αντίστοιχα, εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση μέσω της Εθνικής Τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνολικού ύψους 200 εκ. από τα οποία το προτεινόμενο δάνειο είναι 150 εκατ. ευρώ.

 

Η Fraport αυτή την περίοδο στελεχώνει την θυγατρική της στην Ελλάδα, προκειμένου η συμφωνία για την παραχώρηση να έχει υπογραφεί μέχρι τα τέλη του έτους. Οι παρεμβάσεις στα αεροδρόμια προβλέπεται να ξεκινήσουν από την πρώτη χρονιά που θα αναλάβει τη διαχείρισή τους.

 

Το σύνολο των επενδύσεων θα είναι πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις (330 εκατ. ευρώ), καθώς υπάρχουν αεροδρόμια που θα χρειαστούν επέκταση αεροσταθμού ή αεροδιαδρόμου, επεσήμανε ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας Dr Schulte.

 

Στα έργα αναβάθμισης περιλαμβάνονται επίσης οι εγκαταστάσεις χωρητικότητας των αεροσταθμών, ποιότητας υπηρεσιών, αλλά και θέματα που συνδέονται με την ασφάλεια ώστε τα ελληνικά αεροδρόμια να πληρούν τα διεθνή στάνταρς. Το δάνειο από τον EFSI δεν είναι το μόνο που θα συνάψει η Fraport. Το επόμενο μεγάλο βήμα θα είναι η εξασφάλιση κεφαλαίων για την καταβολή του εφάπαξ τιμήματος του 1,1 δις, ευρώ για την παραχώρηση για 40 χρόνια των 14 αεροδρομίων.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.