Deal News Online

undefined

Το διπλό «στοίχημα» του Κυριάκου

Σε εγρήγορση παραμένει η ΝΔ ενόψει ΔΕΘ

 

Νέο κύκλο αντιπολιτευτικής φιλοσοφίας και πρακτικής εγκαινιάζει η Νέα Δημοκρατία, μετατοπίζοντας ο «κέντρο βάρους» της επιχειρηματολογίας της σην καθημερινότητα του πολίτη.

 

Κεντρικό σύνθημα της Λεωφόρου Συγγρού είναι «λιγότεροι φόροι, μείωση δαπανών, μεταρρυθμίσεις και θέσεις εργασίας», ωστόσο ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στους τομείς της ασφάλειας, της προσέλευσης επενδύσεων και τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς επίσης και στην «βόμβα» του προσφυγικού -μεταναστευτικού, της Παιδείας και της Υγείας.

 

Η «γαλάζια» παράταξη χαρακτηρίζει αυτήν την νέα στρατηγική ως σχέδιο αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 

Κατά την διάρκεια της μετακόμισης των κεντρικών γραφείων του κόμματος στο νέο κτήριο επί της οδού Πειραιώς, στο Μοσχάτο, οι εσωκομματικές συσκέψεις λαμβάνουν χώρα στην Βουλή. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 18 Αυγούστου ολοκληρώνεται η μεταφορά, οπότε τα στελέχη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κληθούν να χαράξουν την μελλοντική πολιτική τους και να συγκεκριμενοποιήσουν τους στόχους του κόμματος, δεδομένου ότι στις 17 – 18 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρός του θα έχει την πρώτη παρουσία του στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

 

Επομένως συντρέχουν δύο βασικές προτεραιότητες: Η σχηματοποίηση του «κυβερνητικού» προγράμματος, η δημόσια διαβούλευση του ποίου ολοκληρώθηκε προ ημερών, και η ανάθεσή του στις κατάλληλες ομάδες εργασίας προκειμένου να «τρέξει».

 

Σχέδιου εξόδου από την κρίση


Όπως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τόνισε κατά την έναρξη της διαβούλευσης: «Αυτή η πρόταση φιλοδοξούμε να είναι το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με το οποίο θα εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό. Αυτό που θα εκπλήξει θετικά τους πάντες. Τους εταίρους μας, αλλά πάνω από όλα τους πολίτες. Μια νέα συμφωνία αλήθειας με την Ευρώπη και την ελληνική κοινωνία...».

 

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ένα γενικό πλαίσιο πρωτοβουλιών, στηριγμένο στην ανάγκη για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους και τους πολίτες, καθώς τα εξειδικευμένα μέτρα θα αρχίσουν να υλοποιούνται στον δρόμο προς τις επόμενες κάλπες. Στόχος η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.

 

Η πρόταση για ανάπτυξη 4% και πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% έχει ήδη παρουσιαστεί από τον κ. Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους εταίρους μας, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Ευρώπη. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι θέσεις του κόμματος ακούστηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βρήκαν απήχηση.

 

Το «αγκάθι» της ΟΝΝΕΔ


Ακόμη ένα στοίχημα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να κερδίσει είναι αυτό της επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ. «Βασικός γνώμονας θα είναι ο εκσυγχρονισμός της ΟΝΝΕΔ και η δημιουργία ενός πραγματικού εργαλείου διαλόγου μεταξύ κόμματος και νεολαίας, ενός εργαλείου ώσμωσης με τους νέους ανθρώπους», διατείνεται η Λ. Συγγρού.


Secret Money

TO ΞEKAΘAPIΣMA

TO ΞEKAΘAPIΣMA

Tην άλλη Παρασκευή στις 27 του μήνα είναι το «ραντεβού» για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» όσον...

Τουρισμός

AHLA: 71% των ξενοδοχείων θα χρειαστεί ενίσχυση

AHLA: 71% των ξενοδοχείων θα χρειαστεί ενίσχυση

Με τους νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19 που τέθηκαν σε...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.