Επιχειρήσεις

Επενδυτική «επιδρομή» από την Lidl Hellas

Επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να κάνει εντός του 2016 η Lidl Hellas.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό - μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, στόχος της Lidl, αποτελεί η ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων, η επέκταση των αποθηκών σε Αττική και Τρίκαλα, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων καταστημάτων.

 

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, να συμβάλουμε στην τόνωση της οικονομίας και να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε και προανήγγειλε τη λειτουργία τεσσάρων νέων καταστημάτων «νέας γενιάς» σε Δράμα, Φλώρινα, Μεσσήνη και Λαμία.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος κάθε καταστήματος «νέας γενιάς» ανέρχεται περίπου στα 4 εκατομμύρια ενώ το κόστος ενός συμβατικού καταστήματος στοίχιζε μόλις 1,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η συνολική δαπάνη κατασκευής των καταστημάτων «νέας γενιάς» να ισούται σχεδόν με το 1/4 του συνόλου των ετήσιων επενδύσεων.

 

Ερωτηθείς για τις ευρύτερες εξελίξεις στον κλάδο του λιανεμπορίου, μετά και τη διάσωση της Μαρινόπουλος, ο κ. Ανδρεανίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα για την έλευση αλλαγών στην αγορά, ενώ ευχήθηκε η νέα συμφωνία να συμβάλλει στη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

 

«Η νέα διαμορφωμένη οικονομική κατάσταση έχει φέρει ανακατατάξεις και αλλαγές στο λιανεμπόριο και στο εμπόριο εν γένει. Εμείς όμως, δεν προχωράμε σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, αντιθέτως τονώνουμε την αγορά, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας, επενδύουμε και αναπτύσσουμε δράσεις επωφελείς για την ελληνική κοινωνία» τόνισε, καταλήγοντας.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή