Deal News Online

undefined

«Μόνος στο Μαξίμου!»

Η κρίση που εκδηλώθηκε στα μέσα της εβδομάδας με αφορμή τη ψήφιση του πολύ- νομοσχεδίου και είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του Βαγγέλη Παπαχρήστου, φέρνει στην επιφάνεια, το μείζον πολιτικό πρόβλημα που υπάρχει στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη κυβέρνηση.

 

Ο Πρωθυπουργός- όπως υποστηρίζουν πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά του- αυτή την περίοδο αισθάνεται «μόνος στο Μαξίμου!».

 

«Δεν υπάρχει υπουργός ή κάποιος από τους συνεργάτες του που να συμμερίζεται τις αγωνίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία έτσι ώστε να βρίσκει άμεσα λύσεις και διέξοδο», σχολιάζουν με νόημα οι ίδιοι κύκλοι θέλοντας προφανώς να καταδείξουν με μεγαλύτερη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, αλλά ταυτόχρονα και να δικαιολογήσουν την εικόνα αποσύνθεσης που εμφανίζει εσχάτως στο σύνολό του το κυβερνητικό σχήμα.

 

Το 2011 θα είναι χρονιά εξελίξεων στην Κυβέρνηση αφού ο κ. Παπανδρέου σχεδιάζει αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο αλλά και διαφοροποιήσεις σε βασικούς τομείς της πολιτικής του.

 

Δεν αποκλείεται μάλιστα -όπως αναφέρουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη- να προχωρήσει και σε αλλαγές προσώπων. Σε κατ' ιδίαν συνομιλίας ουδείς κυβερνητικός παράγοντας διαψεύδει, πάντως, αυτό που ακούγεται με ένταση το τελευταίο διάστημα ότι δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου αποτελεί ήδη παρελθόν και μετράει μέρες μέχρι να φτάσει στον μαγικό αριθμό...90!

 

Ο πρόεδρος της Κυβέρνησης έχει από σήμερα κιόλας προγραμματίσει διαδοχικές συναντήσεις με τους εισηγητές των ΚΤΕ και αμέσως μετά με κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

 

Ήδη η γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου, Ρεγγίνα Βάρτζελη, έχει αρχίσει να σημειώνει στην ατζέντα της τα επόμενα ραντεβού του πρωθυπουργού με όλους τους βουλευτές, τα οποία θα γίνουν ξεχωριστά με τον καθένα και όχι ομαδικά, ώστε να επιχειρηθεί η παγίωση θετικού κλίματος το οποίο αυτή την περίοδο απουσιάζει προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον οι συνηθισμένες αρνητικές εικόνες που δείχνουν τη διάλυση η οποία επικρατεί στο κυβερνών κόμμα και την κυβέρνηση.

 

Ο κ. Παπανδρέου όπως λέγεται ξαφνιάστηκε-όπως τουλάχιστον διαρρέεται από το περιβάλλον του- με το θέμα των ανείσπρακτων φόρων που αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 24 δις.

 

Ένα ποσό το οποίο ο «τσάρος» είναι πασίδηλο ότι ήθελε να διαγραφεί. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήταν ενήμερος και θεωρείται ότι το οικονομικό επιτελείο τον άφησε εκτεθειμένο.

 

Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, έλεγαν στο «NP» ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός εκτίθεται εξ αιτίας της αυθαίρετων πρωτοβουλιών των υπουργών του, και γι' αυτό από τώρα σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές όπου εκεί κρίνεται αφού πρώτα εξασφαλιστεί και η τέταρτη δόση του δανείου.


World Business

Ελον Μασκ: Ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

Ελον Μασκ: Ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον…

Κατά 7,2 δισ. δολάρια αυξήθηκε η περιουσία του συνιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας...

Media

ΠΣΑΤ: Έκδοση νέων ταυτοτήτων για 2021

ΠΣΑΤ: Έκδοση νέων ταυτοτήτων για 2021

Τις νέες ταυτότητες για να χρησιμοποιήσουν τα μέλη του την επόμενη χρονιά εξέδωσε ο Πανελλήνιος...

Secret Money

TO ΞEKAΘAPIΣMA

TO ΞEKAΘAPIΣMA

Tην άλλη Παρασκευή στις 27 του μήνα είναι το «ραντεβού» για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» όσον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.