Περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο στη Θεσσαλονίκη

Σε εννιά μήνες

 

Ζοφερή παραμένει η εικόνα της αγοράς στη Θεσσαλονίκη όπου μέσα σε εννέα μήνες περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο».


 

Αρνητικό παραμένει το ισοζύγιο εγγραφών/διαγραφών στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), όπως προκύπτει από στοιχεία των μητρώων του φορέα, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 οι διαγραφές διαμορφώθηκαν σε 2.047, όταν την ίδια στιγμή, οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων δεν ξεπέρασαν στις 1.769.

 

Η φετινή αρνητική εικόνα είναι συνέχεια της αντίστοιχης περσινής, καθώς στο συγκεκριμένο διάστημα διεγράφησαν από τα μητρώα του ΕΕΘ 2.751 επιχειρήσεις και εγγράφηκαν 1.772.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του ΕΕΘ, η πλειονότητα εγγραφών/διαγραφών αφορά τις ατομικές επιχειρήσεις (1.270 εγγραφές/1.767 διαγραφές), ενώ ακολουθούν οι ομόρρυθμες (184 προς 180) και οι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρίες (ΙΚΕ) με 179 εγγραφές έναντι 14 διαγραφών.

 

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την πορεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της αγοράς. Υπογραμμίας ότι «δυστυχώς τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο χώρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της αγοράς εξακολουθεί να μην πηγαίνει καλά, με τα λουκέτα να είναι περισσότερα από τις ενάρξεις λειτουργίας. Δυστυχώς η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Οι υπεύθυνοι πρέπει να εργαστούν εντατικά για να δώσουν λύσεις που θα ανακουφίσουν τις παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου», καταλήγει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.


protoselida

World Business

Harley-Davidson: Κατά 2,2% ενισχύεται η μετοχή της

Harley-Davidson: Κατά 2,2% ενισχύεται η μετοχή της

Κέρδη και έσοδα καλύτερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε η Harley-Davidson για το γ΄τρίμηνο, δίνοντας ώθηση στη...

Media

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της από το VAR

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της…

To  αρχικό αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR επαναφέρει...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.