Ε.Ε.: Επέκταση και ενίσχυση του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ Προτεινόμενο

Σε συμφωνία κατέλήξαν στις 6 Δεκεμβρίου οι «28» επάνω στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράταση, επέκταση και ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), τον πυρήνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη της Επιτροπής Γιούνκερ.

 

Οι υπουργοί Οικονομικών των 28 κρατών - μελών της Ε.Ε. τάχθηκαν υπέρ της πρότασης της Επιτροπής για επέκταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), τόσο σε επίπεδο διάρκειας λειτουργίας όσο και σε επίπεδο χρηματοδοτικής ικανότητας («ΕΤΣΕ 2.0»). Η συμφωνία θεωρείται καθοριστικής σημασίας, δεδομένου ότι, σύμφωνα με την Κομισιόν, «καταδεικνύει την προσήλωση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων να συμβάλουν στη διαρκή επιτυχία του ΕΤΣΕ και του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη στο σύνολό του».

 

Το συμβούλιο ενέκρινε συμπεράσματα στα οποία συνιστάται ότι τα εμπόδια για επενδύσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μέρος του «τρίτου πυλώνα» του Επενδυτικού Σχεδίου, το οποίο επιδιώκει τη βελτίωση του γενικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

 

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γίρκι Κάταϊνεν, αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, δήλωσε ότι «μόνον δύο έτη αφότου παρουσιάσαμε την ιδέα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν σε χρόνο ρεκόρ για την επέκταση και την ενίσχυσή του ώστε να επιτυγχάνονται ακόμη περισσότερες και καλύτερες επενδύσεις».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.