Οικονομία

Μοσκοβισί: Ένα ισορροπημένο πακέτο η εντολή του Eurogroup

Μένει να γίνει «πολλή δουλειά» στην Αθήνα

 

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας εμφανίστηκε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

 

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Επιτρόπου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε από το Eurogroup εντολή για τη δημιουργία ενός «ισορροπημένου» πακέτου μεταρρυθμίσεων και θετικών μέτρων για την ανάπτυξη, στο πλαίσιο του οποίου η Επιτροπή είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα ενεργών πολιτικών για την απασχόληση.

 

«Το θετικό νέο είναι ότι το Eurogroup επέτρεψε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα πολύ σύντομα για να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο πακέτο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας πως αυτό το «ισορροπημένο» πακέτο θα περιλαμβάνει αφενός τις προσπάθειες που πρέπει να συνεχιστούν και αφετέρου τα θετικά μέτρα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη.

 

Ο ίδιος δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, σημειώνοντας πως αυτές θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Αθήνα, όπου μένει να γίνει «πολλή δουλειά».

 

Ο επίτροπος Οικονομικών επισήμανε ακόμη πως στο πλαίσιο αυτού του ισορροπημένου συνόλου προσπαθειών και θετικών μέτρων για την ανάπτυξη, η Επιτροπή είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα ενεργών πολιτικών για την απασχόληση.

 

Παραπέμποντας και στην απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας, επισήμανε πως δόθηκε εντολή στην Επιτροπή να διερευνήσει τους τρόπους χρηματοδότησης αυτής της προσπάθειας.

 

«Μπορεί όπως ελέχθη να είναι ένα δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας ή άλλοι πόροι, κάτι λιγότερο δαπανηρό» σημείωσε ο Γάλλος επίτροπος προσθέτοντας ότι «συνολικά υπήρξε ένα θετικό μήνυμα προόδου από το Eurogroup, με προοπτική και αυτήν την ξεκάθαρη εντολή σ' ένα θετικό πνεύμα».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή