Πολιτική

Σκουρλέτης: Ήττα η συμφωνία του 2015

Ήττα χαρακτήρισε τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 2015 ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι ήταν μια συμφωνία που «κάναμε με απόλυτη συνείδηση του τι κάναμε».

 

Η τοποθέτηση του κ. Σκουρλέτη έγινε στην ερώτηση για το πώς αξιολογεί τη συμφωνία του Eurogroup το βράδυ της Πέμπτης.

 

«Εγώ νομίζω ότι αν κανείς δει την ακολουθεία των πραγμάτων των τελευταίων μηνών είχαμε την πιο λογική κατάληξη και αυτό που μπορούσε να υπάρξει βάσει των συσχετισμών» είπε αρχικά ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε:

 

«Υπήρξε μια ήττα για το λαό μας όταν με απόλυτη συνείδηση του τι κάνουμε κάναμε τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015 που ήταν όμως σαφώς προτιμόετρη από την εναλλακτική της τυφλής σύγκρουσης που θα άφηνε την κοινωνία έρμαιο των ακραίων απόψεων του κ. Σόιμπλε και των οπαδών του».

 

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη ο λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ τότε ως «το μικρότερο κακό».

 

Επιχειρώντας παράλληλα να αποσείσει από τον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για τις πολιτικές λιτότητας και τα φορομπηχτικά μέτρα που έφερε για τους πολίτες ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αντίφαση που είναι "καταδικασμένος" να πορεύεται να επιβάλει λιτότητα αλλά παράλληλα να υπόσχεται ότι θα προσφέρει έξοδο από αυτή. Κι αυτό γιατί έχει μια αβέβαιη έκφανση όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα».

 

Όσον αφορά τη συμφωνία της Πέμπτης ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε, επίσης, ότι με όσα αποφασίστηκαν «είμαστε πιο κοντά στον στόχο να βγούμε στις αγορές πριν το 2018 καθώς υπήρξε ρητή αναφορά που μιλούσε για στήριξη της προσπάθειας εξόδου της αγοράς και αυτό δεν έχει ξανατεθεί με σαφήνεια».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή