Ξεδιπλώνουν τις προθέσεις τους για το Κυπριακό

Δεύτερη μέρα  Διάσκεψης για την Κύπρο στο απόηχο της πρότασης Τσαβούσογλου, κίνηση που δεν προκάλεσε έκπληξη καθώς οι περισσότερο ανέμεναν μια κίνηση από πλευράς Τουρκίας, έστω κι αν αυτή θα ήταν για εντυπωσιασμό ή για σκοπούς τακτικής.

 

Σύμφωνα με το SigmaLive, η κίνηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μονοπώλησε τη συζήτηση χθες στην Ελβετία, με την ελληνική πλευρά δια στόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη να δηλώνει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από την πρόταση για την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις που κατέθεσε η Τουρκία.

 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, διέψευσε ότι η τουρκική πλευρά έχει υποβάλει πρόταση στη χθεσινή απογευματινή συζήτηση του θέματος ασφάλειας και εγγυήσεων στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα.

 

Η δεύτερη μέρα αρχίζει στις 10:00 ώρα Κύπρου, με την ίδια σύνθεση που είχαν και οι συναντήσεις της Τετάρτης. Στις 12:00 ώρα Κύπρου, θα γίνει η πρώτη συνάντηση μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί για τα ζητήματα εσωτερικής πτυχής, αρχίζοντας από το Εδαφικό.

 

Η ελληνοκυπριακή πλευρά παρουσιάζεται επιφυλακτική σε σχέση με την τελική έκβαση της Διάσκεψης, καθώς κατά την πρωινή συνάντηση δεν άκουσε οτιδήποτε το ενθαρρυντικό από πλευράς Τουρκίας.

 

Την ίδια ώρα τουρκικές πηγές κάνουν λόγο για πρόοδο και στα άλλα κεφάλαια για να πετύχει η Διάσκεψη. Η Τουρκία εξήγησε στη χθεσινή πρώτη μέρα της Διάσκεψης για την Κύπρο γιατί είναι απαραίτητο για τη βιωσιμότητα "του νέου συνεταιρισμού που θα δημιουργηθεί, το σύστημα εγγυήσεων," αναφέρει δημοσίευμα του τουρκοκυπριακού "πρακτορείου" ειδήσεων (ΤΑΚ), παραθέτοντας λεπτομέρειες για τις απόψεις που η τουρκική πλευρά κατέθεσε σχετικά με το εν λόγω κεφάλαιο της ασφάλειας και εγγυήσεων.

 

Στη Διάσκεψη, εκτός από την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά, παρούσες είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία) και η ΕΕ ως παρατηρητής.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.