Deal News Online

Θα είμαι δίπλα στην ομάδα αλλά και στον νέο πρόεδρο.


Ραγδαίες οι εξελίξεις στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό! Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Νικόλας Πατέρας αναφέρθηκε στους λόγους που φεύγει από τον Παναθηναϊκό, αποκάλυψε ότι πρότεινε για πρόεδρο τον Αδαμάντιο Πολέμη μετά το νέο «όχι» του Θανάση Γιαννακόπουλου και ξεκαθάρισε ότι η ομάδα δεν έχει καμία υποχρέωση και 20 εκατ. ευρώ αδιάθετα στα ταμεία της!

Αναλυτικά:

Είχαμε μία εκτάκτη συνεδρίαση γιατί όπως εξήγησα στην ανακοίνωσή μου χθες βράδυ και μετά την παραίτηση του κυρίου Βγενόπουλου σήμερα, δεν συντρέχουν λόγοι τουλάχιστον για εμένα για να είμαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Η στήριξη του κόσμου προς εμένα και την ομάδα είναι το κεντρικό συστατικό της επιτυχίας μας.

Σήμερα παραιτήθηκε και ο κ. Βγενόπουλος, όποτε και στο κομμάτι των μετόχων υπάρχει ένα θέμα ενότητας. Και ζήτησα από το συμβούλιο να συνέλθει και πάλι την Πέμπτη για να πάρουμε αποφάσεις και να εκλέξουμε τον νέο πρόεδρο.

Είναι οριστική η απόφασή σας;

Μου ζήτησαν να παραμείνω, αλλά όπως ξέρετε είναι η δεύτερη φορά που επανέρχομαι στον Παναθηναϊκό, έχω προσφέρει πιστεύω πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν νομίζω ότι από την ώρα που δεν υπάρχει η ενότητα που θα περίμενα και μεταξύ των μετόχων αλλά και μεταξύ διοίκησης και φιλάθλων, δεν πιστεύω ότι έχω κάποιο λόγο για να παραμείνω.

Τι χάλασε το καλό κλίμα με τους φιλάθλους;

Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά είναι φανερό πως αυτά που έχουν γίνει, τα διάφορα επεισόδια έξω από τα γήπεδα και αυτό που έγινε προχθες στο ΟΑΚΑ και ξεχείλισε το ποτήρι, είναι πράγματα που εμένα δεν με βρίσκουν σύμφωνο και όπως είπα στην ανακοίνωσή μου δεν μπορώ να είναι συμμέτοχος ή να δίνω άλλοθι σε τέτοιες καταστάσεις. Για αυτό αποφάσισα να φύγω.

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα, όπως είπα και στο συμβούλιο, που έχει όλους τους παίκτες ξοφλημένους, έχει έναν προπονητή με τεράστια εμπειρία. Έχει στο ταμείο της αρκετά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Έχει πολλούς επιχειρηματίες εκτός από εμένα, τον Βγενόπουλο και τον Βαρδινογιάννη, οι οποίοι αν θέλουν μπορούν να προσφέρουν.

Ναυαγεί το ενδεχόμενο να πάρετε μαζί με τον κ. Βγενόπουλο το πλειοψηφικό πακέτο;

Η συμφωνία που έγινε ήταν μεταξύ Βγενόπουλου και Βαρδινογιάννη. Αφορούσε τους δυο τους. Και εγώ είχα υποσχεθεί όταν μου το ζήτησαν, να αναλάβω πρόεδρος και να μπω στην αύξηση. Μπήκα στην άυξηση, έγινα πρόεδρος αλλά αυτή τη στιγμή όπως είναι η κατάσταση δεν συντρέχουν λόγοι για να παραμείνω στη θέση του προέδρου.

Υπήρξε κάποια πρόταση για νέο πρόεδρο;

«Εγώ σήμερα πρότεινα τον κ. Πολέμη, ο οποίος είναι γνωστός εφοπλιστής, φίλος μας και Παναθηναϊκός. Ο κ. Πολέμης είπε ότι θα το σκεφτεί, δεν είχα κάποιον άλλο να προτείνω. Ο κ. Πολέμης είναι άνθρωπος αξιόλογος και έχει να προσφέρει πολλά. Όπως προσέφερα εγώ υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μπορούν.

Προτείνατε και κάποιον άλλον;

Προτείναμε στον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο, αλλά αρνήθηκε και μας είπε πως δεν μπορεί να βοηθήσει αυτή τη στιγμή.

Πιστεύτε ότι μπορεί να επηρεαστεί η ομάδα από τις εξελίξεις;

Η ομάδα θα επηρεαστεί θετικά. Γιατί πιστεύω ότι η ομάδα όπως και όλοι μας χρειαζόμασταν ένα δυνατό... ηλεκτροσόκ διότι δεν δικαιολογείται αυτή τη στιγμή η κατάσταση, ούτε βαθμολογικά, ούτε οι αντιδράσεις των φιλάθλων σε σχέση με αυτά που έχουν συμβεί στον Παναθηναϊκό τον τελευταίο καιρό.

Οι εξελίξεις επηρεάζουν και τον μεταγραφικό σχεδιασμό;

Όχι, δεν νομίζω. Χρήματα υπάρχουν. Ο νέος πρόεδρος που θα βγει την Πέμπτη -γιατί ελπίζω να εκλέξουμε την Πέμπτη και δεν θέλω για κανένα λόγο να υπάρχει ακυβερνησία στον Παναθηναϊκό θα βρει μια ομάδα ξοφλημένη, με περίπου 20εκ. ευρώ αδιάθετα στα ταμεία της.

Αυτό θα είναι έγκλημα και πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους- έχει σχεδιασμό και αποφάσεις στα χέρια του. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να γίνει και θα πρέπει να τα υλοποιήσει. Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να μπορέσει να εξομαλύνει τις σχέσεις με τους φιλάθλους. Πιστεύω και σας το λέω ότι εγώ ήμουν ευγνώμων στους φιλάθλους για τη στήριξη. Δεν υπήρχε περίπτωση χωρίς τον κόσμο να αλλάζαμε τα πράγματα. Πρέπει ο νέος πρόεδρος να κάνει προσπάθειες για να είναι δίπλα στην ομάδα.

Θα συνεχίσετε σαν μέτοχος;

Εννοείται. Θα είμαι δίπλα στην ομάδα αλλά και στον νέο πρόεδρο, όποιος και αν είναι αυτός.


World Business

 Φρενίτιδα ακόμα και για μια τρίχα του Kurt Cobain

Φρενίτιδα ακόμα και για μια τρίχα του…

Για 281.000 δολάρια πουλήθηκε μια αυτοπροσωπογραφία του θρυλικού τραγουδιστή των Nirvana σε δημοπρασία

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.