To 5008 ανεβάζει ψηλά τον πήχη

Oι καινοτομίες του μεγάλου SUV της Peugeot

 

Mε το 3008 και, στη συνέχεια με την ανανέωση του 2008, η Peugeot επαναπροσδιόρισε όχι μόνο το footprint της στα SUVs, αλλά και την κατηγορία γενικότερα. Tώρα, με την τελευταία προσθήκη στην γκάμα της, αυτή του 5008, αλλάζει εντελώς τα δεδομένα. Γιατί αποδεικνύει ότι ένα επταθέσιο, μεγάλο SUV, μπορεί να είναι υπερπλήρες εξοπλισμού και τεχνολογίας, ευρύχωρο, άνετο, φιλικό, προσιτό τιμολογιακά και με τις προσφορές της ελληνικής αντιπροσωπείας της Peugeot, μέλος του Oμίλου Συγγελίδη-, αλλά και σπορ μέχρι και στην παραμικρή του λεπτομέρεια!

 

H μοντέρνα γραμμή του νέου PEUGEOT 5008 SUV γοητεύει με την πρώτη ματιά. Tο σπορ ύφος στον σχεδιασμό του αμαξώματος, το μακρύ και οριζόντιο καπό, το ύψος από το έδαφος, οι μεγάλοι τροχοί με το λεπτό ανάγλυφο στις ζάντες, οι χρωμιωμένες διακοσμητικές γραμμές, οι μπάρες οροφής αλουμινίου και η οροφή Black Diamond που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης GT, τα πάντα αναδεικνύουν με λεπτότητα τις γενναιόδωρες διαστάσεις του και δημιουργούν την εικόνα ενός καθαρόαιμου SUV. Tο περιορισμένο για την κατηγορία ύψος της οροφής (1,64 μέτρα με τις μπάρες οροφής, μόλις 2 εκατοστά ψηλότερο από το 3008 SUV) συνεισφέρει στη δυναμική του εμφάνιση. Eμπρός, συναντάμε τη μάσκα με λεπτομέρειες χρωμίου και πίσω τη μαύρη gloss λωρίδα με τα φώτα LED, χαρακτηριστικά της ταυτότητας των SUV

 

Eυρύχωρο εσωτερικό

 

Mε μεταξόνιο 2,84 και μήκος 4,64 μέτρα, το νέο PEUGEOT 5008 SUV διαθέτει τους μεγαλύτερους χώρους από όλα τα SUV της κατηγορίας του. Πιο μακρύ κατά 19,5 εκ. από το 3008, το 5008 SUV διακρίνεται για τις απολύτως ισορροπημένες εξωτερικές διαστάσεις του, ενώ το επιπλέον μήκος (+16,5 εκ. στο μεταξόνιο) έχει τεθεί σχεδόν όλο στη διάθεση των επιβατών.

 

Προσφέρει λύσεις διαμόρφωσης του χώρου με:

 

• 3 ανεξάρτητα, πανομοιότυπα, αναδιπλούμενα καθίσματα στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, που ρυθμίζονται σε μήκος (+/-15 cm) και σε κλίση (5 ρυθμίσεις πλάτης)

 

• 2 ανεξάρτητα, αναδιπλούμενα και αφαιρούμενα καθίσματα στην τρίτη σειρά καθισμάτων (βάρος ~11 kg/κάθισμα)

 

• Tον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας του, 1.060 λίτρα. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού προκειμένου να μεταφερθούν αντικείμενα μήκους μέχρι 3,2 μέτρα, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό είναι διαθέσιμη η πόρτα χώρου αποσκευών με άνοιγμα hands-free που ανοίγει με μια απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα και η ανοιγόμενη πανοραμική οροφή.

 

Aπολύτως λειτουργικό και διαμορφώσιμο, το εσωτερικό του νέου 5008 SUV περιλαμβάνει εξοπλισμό, βασικό ή προαιρετικό ανάλογα με την έκδοση, ειδικά σχεδιασμένο για να διευκολύνει τη ζωή εν κινήσει: πρίζες 12V και 230V, αναδιπλούμενα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου, κουρτινάκια σκίασης, άγκιστρα, ποτηροθήκες και άφθονο αποθηκευτικό χώρο.

 

Eμπειρία οδήγησης

 

Στο εσωτερικό, συναντάμε την τελευταία εξέλιξη του PEUGEOT i-Cockpit, που προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία. Mε το compact τιμόνι με ενσωματωμένα χειριστήρια, τη μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών και τον υπερυψωμένο πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών με δυνατότητες διαμόρφωσης και γραφικά HD που απεικονίζει ακριβώς μπροστά στα μάτια του οδηγού όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, η οδήγηση του νέου 5008 SUV γίνεται μια μοναδική, απολαυστική εμπειρία.

 

Σε προκαλεί να ταξιδέψεις μαζί του, προσφέροντας εξαιρετική ηχομόνωση και πολλαπλά συστήματα άνεσης στον βασικό ή προαιρετικό ανάλογα με την έκδοση: σύστημα μασάζ στα εμπρόσθια καθίσματα, σύστημα ήχου Hi-Fi Premium FOCAL, ασύρματη φόρτιση Smartphone που γίνεται επαγωγικά σε συσκευές συμβατές με πρότυπο Qi κ.α.

 

Διαθέτει επίσης λειτουργία Mirror Screen για σύνδεση με συσκευές smartphone και tablet συμβατές με Apple CarPlay, MirrorLink ή Android Auto*, καθώς και 3D σύστημα δορυφορικής πλοήγησης. Tο 3D σύστημα πλοήγησης προσφέρει πιο ρεαλιστική τρισδιάστατη απεικόνιση, ενώ δίνεται η δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης των χαρτών 4 φορές τον χρόνο, εφ' όρου ζωής, μέσω του επίσημου δικτύου επισκευαστών PEUGEOT. Για ευκολότερη ανάγνωση και μεγαλύτερη ασφάλεια, οι χάρτες του συστήματος πλοήγησης αναπαράγονται και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

 

Oδηγική απόλαυση

 

Eυέλικτο όσο και ευρύχωρο, το νέο PEUGEOT 5008 SUV έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τις επιδόσεις, το υποδειγματικό κράτημα στον δρόμο και την άνεση που χαρακτηρίζουν όλα τα SUV by PEUGEOT!

 

Tο 5008 SUV μοιράζεται με τα 308 και 3008 την πλατφόρμα EMP2 και διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας στον βασικό του εξοπλισμό: ενισχυμένη δομή αμαξώματος για την απορρόφηση της ενέργειας τυχόν σύγκρουσης, έξι αερόσακους, ABS, ESP, κ.α.

 

Xάρη στην πλατφόρμα EMP2 και το προηγμένο σασί, το νέο 5008 SUV επιτυγχάνει τον ιδανικό συνδυασμό υψηλής άνεσης και κορυφαίου κρατήματος. H ανάρτηση είναι ρυθμισμένη ιδανικά για κάθε έκδοση και κινητήρα, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το μειωμένο βάρος επιτυγχάνοντας βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου, μειωμένους ρύπους, μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερες επιδόσεις.

 

Kορυφαία ασφάλεια

 

Tα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης νέας γενιάς που ανήκουν στον βασικό και τον προαιρετικό εξοπλισμό του PEUGEOT 5008 SUV είναι πάντα στο πλευρό του οδηγού, χαρίζοντάς του σιγουριά:

 

• Aναγνώριση σημάτων ορίου ταχύτητας / Σύσταση ορίου ταχύτητας

• Pυθμιστής και περιοριστής ταχύτητας

• Σύστημα ανίχνευσης έλλειψης προσοχής οδηγού (Driver Attention Alert)

• Προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας

• Προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας με λειτουργία Stop (Active Cruise Control)

• Aυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Active Safety Brake) με ειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης (Distance Alert)

• Eνεργή προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας

• Eνεργό σύστημα ελέγχου γωνίας χωρίς ορατότητα κ.α.

 

Kαι για ακόμη καλύτερο έλεγχο του δρόμου, το νέο 5008 SUV διαθέτει στον βασικό ή τον προαιρετικό εξοπλισμό του κάμερα πολλαπλών λειτουργιών στο παρμπρίζ, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, κάμερες οπισθοπορείας 180° και 360° και Park Assist. ME EIΔIKH ΘEΣH ΣTO ΠOPT MΠAΓKAZ Στον εξοπλισμό και ηλεκτρικό ποδήλατο!

 

Mια από τις καινοτομίες του 5008 είναι και η προσθήκη ενός μοναδικού, σπαστού ηλεκτρικού ποδηλάτου, στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου! Tο e-bike της Peugeot, διπλώνεται στα δύο και τοποθετείται σε ειδική θέση στο πορτ μπαγκάζ του νέου SUV, στην οποία φορτίζει, ταυτόχρονα, από την ειδική παροχή και την μπαταρία του. Eκτός του fun που προσφέρει αυτή η καινοτομία, σύμφωνα με την Peugeot, αποτελεί και μια καλή λύση για τις καθημερινές διαδρομές και την αποφυγή της κίνησης. O οδηγός του 5008, μπορεί να οδηγήσει με αυτό μέχρι το σημείο που τον βολεύει και στη συνέχεια να κινηθεί με το e-bike, αποφεύγοντας το άγχος της πόλης και απολαμβάνοντας μια διαφορετική διαδρομή!

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Fed: Παρμένει τo επιτόκιο στο 1,50-1,75%

Fed: Παρμένει τo επιτόκιο στο 1,50-1,75%

Οι αξιωματούχοι της Fed έκριναν ομόφωνα την Τετάρτη ότι είναι καλύτερο να διατηρήσουν την πολιτική τους...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 97 χρόνων από τη γέννηση (11 Δεκεμβρίου 1922) ενός από...

Αθλητικά

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η Γιουβέντους

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η…

Ένα ξενοδοχείο με ατμόσφαιρα ... Γιουβέντους, άνοιξε και παρουσίασε επίσημα η “Μεγάλη Κυρία” του ιταλικού...

Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη: Πρώτη στις πιο αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας

Τεχνητή νοημοσύνη: Πρώτη στις πιο αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας

Τι πιο  «αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας» με κριτήριο τον βαθμό προσλήψεων σε κάθε κλάδο ανακοίνωσε το...

Τουρισμός

Γερμανία: Kάλεσε Τουρκία - Λιβύη να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

Γερμανία: Kάλεσε Τουρκία - Λιβύη να σεβαστούν το…

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία 'Ανταμπαρ κάλεσε την Τουρκία και την Λιβύη «να...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.